Blefaroplastie

Preț Blefaroplastie - începând cu 800Euro

Blefaroplastia

Aspecte generale

Dacă ochii sunt fereastra către suflet, atunci ce spun ochii tăi când te uiți în oglindă? Dacă în jurul ochilor tăi există exces tegumentar, riduri sau linii, atunci ei ar putea spune mai multe decât ți-ai dori tu să zică. O metodă rapidă și ușoară este blefaroplastia, aceasta făcându-ți ochii să radieze de tinerețe și vitalitate, sporind astfel încrederea în tine.

Blefaroplastia reprezintă intervenția chirurgicală asupra pleoapelor prin care se corectează excesul tegumentar datorat conformației sau a procesului natural de îmbătrânire. Surplusul de piele sau grăsime din jurul pleoapelor este îndepărtat sau repoziționat în funcție de particularitatea fiecărui pacient.

Excesul de piele nu doar că te face să arăți mai în vârstă decât te simți, dar poate reduce și câmpul vizual. Astfel, blefaroplastia poate fi atât funcțională cât și estetică.

Blefaroplastia este una dintre cele mai populare proceduri din chirurgia plastică datorită faptului că este o operație sigură, cu o perioada scurtă recuperatorie, redând ochilor un aspect tânăr și vibrant, iar rezultatele sunt de lungă durată.

Înainte de blefaroplastie
Atât femeile, cât și bărbații sunt adesea nemulțumiți de acel aspect de permanentă oboseală sau epuizare și spun că se văd în oglinda mult mai îmbătrâniți decât se simt în sinea lor. Pentru aceste persoane, a arăta cât mai bine posibil este foarte important în a menține încrederea și stima de sine la un nivel ridicat.

Ca particularitate în cazul femeilor, este de reținut faptul că acestea se plâng constant de dificultatea aplicării machiajului și menținerii acestuia intact cât mai mult timp posibil.

După blefaroplastie
După procedura de blefaroplastie, femeile se vor bucura realmente de un aspect tânăr, revigorat al ochilor și de încrederea de sine sporită.

Consider că este important ca ochii să reflecte ceea ce simți cu adevărat.

Potrivit datelor statistice din banca de date a Societății Americane de Chirurgi plasticieni, blefaroplastia a fost efectuată cu succes în cazul a peste 200.000 de pacienți în anul 2017.

De ce apar aceste modificări?

În cazul în care nu conformația este cea care cauzează aceste modificări, ci înaintarea în vârstă, este important de știut faptul că mușchii își pierd din tonicitate, iar pielea devine tot mai subțire ajungând să aibă o textura laxă și un aspect căzut. Compartimentele de grăsime se modifică, unele pierd volum, în timp ce altele devin mai proeminente precum cele de la nivelul pleoapelor (din jurul ochilor), iar cu trecerea timpului acestea se deplasează în jos, gravitațional.

Un lucru mai dificil de sesizat este resorbția osoasă. Cu toate că este lentă, în timp, scheletul facial din jurul ochilor se modifică. Acest lucru este foarte important, întrucât oasele faciale reprezintă fundația pentru mușchi, compartimentele de grăsime și piele.

Textura pielii se modifică, nu mai este la fel de fină, prezintă mici iregularități și nu mai reflectă la fel de bine lumina, având un aspect oarecum mat. Pe măsură ce îmbătrânim, pigmentarea pielii se înrăutățește, iar liniile fine se transformă în riduri.

Din păcate, pielea delicată din jurul ochilor este adesea prima zona a feței care prezintă semne de îmbătrânire precum ridurile.

Un alt aspect ce atrage atenția sunt cearcănele, acestea apărând din varii motive. Poate fi vorba pur și simplu despre procesul natural de îmbătrânire, când pierdem volum de la nivelul pleoapelor inferioare, sau pot fi diferiți factori precum intensificarea pigmentării din acea arie. De asemenea, tegumentul poate fi extrem de subțire, putându-se vedea, prin transparență, vasele de sânge. Suportul ligamentar joacă și el un rol foarte important în susținerea structurilor, iar pierderea acestuia va duce la acel aspect de ochi bombați sau bulbucați.

În principiu, pentru a obține o rejuvenare naturală și armonioasă, toate modificările care rezultă în procesul natural de îmbătrânire trebuie corectate.

Fiecare persoană este diferită, iar acest proces poate apărea mai devreme sau mai târziu în funcție de diverși factori. Având aceste informații, nu fac altceva decât să te ajute în a lua cea mai bună decizie în momentul în care ai în vedere alegerea unui plan de tratament.

Ce presupune blefaroplastia?

Blefaroplastia, cunoscută drept chirurgia pleoapelor sau operația care rejuvenează pielea din jurul ochilor, poate face referire atât la chirurgia pleoapei superioare, cât și a celei inferioare. Blefaroplastia este cea mai indicată procedură pentru eliminarea aspectului căzut sau lăsat al pleoapelor și pentru a corecta acele pungi inestetice de sub ochi.

Efectuarea acestei proceduri implică o deosebită grijă la detalii. Fiecare incizie trebuie precis plasată, astfel încât aceasta să fie bine ascunsă în pliurile naturale ale pielii. Este posibil să apară unele vânătăi și umflături pentru câteva zile după operație, dar pe măsură ce acestea se estompează, veți începe să vă bucurați de rezultatele blefaroplastiei.

Această procedură estetică vă poate lumina aspectul ochilor, iar întreaga fața va căpăta un aer mai tineresc, mai proaspăt și mai energic.

Cicatricile vor fi insesizabile, deoarece pielea pleoapelor este extrem de subțire și se vindecă foarte bine.

Dacă intervenția se face asupra pleoapei superioare, incizia va fi practic ascunsă de pliul pleoapei, atunci când ochii sunt deschiși. Pentru câteva săptămâni va arăta ca o linie roșie aproape de colțul ochiului, care poate fi ușor acoperită cu un fard.

Cicatricile pentru pleoapele inferioare sunt și mai greu de sesizat.

Când pacientul nu prezintă prea mult exces de piele, iar problema implică în principal depunerile de grăsime din jurul ochilor, se poate efectua o procedură minim invazivă, evitând complet cicatricile.

Blefaroplastia superioară
Atunci când excesul tegumentar al pleoapei superioare cade peste gene și determină o reducere a vederii periferice, în special cadranul superior, se intervine prin înlăturarea pielii în exces. Odată cu efectul benefic funcțional al acestei intervenții, blefaroplastia superioară va îmbunătăți considerabil aspectul trist sau obosit, iar privirea își va recupera strălucirea de altă dată.

Pentru un rezultat mai spectaculos, blefaroplastia și liftingul de sprânceană pot fi realizate în același timp, efectul fiind o față cu un aspect mai luminos, mai proaspăt și mai tânăr. E ca și cum ai da ceasul înapoi cu 5-10 ani.

Blefaroplastia inferioară
Această procedură presupune reducerea semnificativă a ridurilor, liniilor fine, pungilor și a excesului de grăsime de sub ochi. Blefaroplastia inferioară poate fi efectuată uneori folosind o mică incizie prin interiorul pleoapei inferioare.

În funcție de particularitățile dumneavoastră și de discuția avută la consultație, operația de blefaroplastie poate include înlăturarea de piele, grăsime sau țesut muscular în exces.

Doriți mai multe detalii despre procedura de blefaroplastie?

Lăsați-ne adresa dumneavostră de email și numărul de telefon și vă vom contacta în cel mai scurt timp posibil.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru operatia de blefaroplastie și ce proceduri se potrivesc în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul ochilor. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite. Blefaroplastia poate fi făcută împreună cu alte proceduri chirurgicale faciale precum: lifting de sprâncene, lifting facial sau proceduri injectabile.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica chirurgicală și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate în timpul consultației și vă asigur că veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis pentru această intervenție chirurgicală, împreună vom stabili ziua în care va fi intervenția și vei primi informații precise despre toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 2

Operația de blefaroplastie

Operația de blefaroplastia se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 1-2 ore și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă, ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.

Pregătirea pentru operație
Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa cel puțin o săptămână sau două. Pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă, ridicarea unor obiecte grele sau să vă aplecați cu capul în jos.

Blefaroplastia este efectuată, de obicei, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu, totuși anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacient, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații nu veți simți nici un fel de durere. Când blefaroplastia este combinată cu alte proceduri sau dacă pacientul dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Recuperarea după blefaroplastie presupune un disconfort minim. Cei mai mulți dintre pacienți nu se plâng de vreo durere, iar după 10-14 zile de la intervenție machiajul poate fi aplicat.

În primele câteva zile după operația pleoapelor, puteți întâmpina dificultăți în deschiderea ochilor sau sensibilitate la lumină. Trebuie să fiți vigilenți în ceea ce privește protecția față de radiațiile ultraviolete și să purtați ochelari de soare pentru a vă proteja ochii și pleoapele până când vindecarea este completă.

După aproximativ 10 zile, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale, însă trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.

Complicații

Complicații pot apărea în orice procedură chirurgicală, iar blefaroplastia nu face excepție. Totuși complicațiile importante pentru operația de blefaroplastie sunt rare, procedura fiind considerată foarte sigură.

Printre complicațiile mai puțin severe se numără: asimetria, cicatrizarea nefavorabilă, ochi uscați, dificultate la închiderea ochilor, temporar vedere încețoșată, modificări pigmentare, amorțeală, umflarea prelungită, necesitatea reintervenției.

Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu și vom alege acei pași pentru a minimiza aceste riscuri înainte de intervenția chirugicală.

Costuri

• Blefaroplastia superioară 800E
• Blefaroplastia inferioară 950E
• Blefaroplastia superioară + inferioară 1400E

Costul blefaroplastiei variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile blefaroplastiei includ:

Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă simți că ochii care te privesc înapoi din oglindă par obosiți sau poate cei apropiați se întreabă dacă ai un somn bun, e posibil ca acest lucru să se datoreze faptului că ochii sunt umflați, prezintă cearcăne sau pungi în jurul lor. Unii pacienți sunt foarte preocupați de modul în care acest aspect obosit poate fi perceput de alte persoane, în special la locul de muncă.

Se spune ca vârsta este un lucru care te ia pe furiș. Fie că aveți 25 de ani sau mai mult, scopul este să vă simțiți bine în pielea voastră și să vă bucurați de un aspect așa cum vă doriți.

Dacă ești nemulțumit de felul în care pleoapele tale arată, poți fi un candidat pentru această intervenție. Cele mai frecvente nemulțumiri sunt determinate de prezența edemului din zona inferioară sau de excesul tegumentar ce proemină în zona superioară a pleoapelor, a pungilor de sub ochi sau a cearcănelor.

Știm că ideea unei intervenții estetice poate fi intimidantă. De aceea, în timpul consultației veți găsi confortul necesar pentru a înlătura orice teamă. De altfel, majoritatea pacienților tolerează procedura fără să acuze vreo durere.

Chirurgia pleoapelor nu este doar o procedură pur estetică. Multe persoane care sunt deranjate de căderea pleoapelor superioare prezintă adesea și un grad de obstrucție a vederii. Prin îndepărtarea excesului tegumentar, blefaroplastia vă poate ajuta la restabilirea câmpului vizual.

De aceea, nu ezitați în a avea o discuție cu medicul plastician pentru a-i cere părerea.

Blefaroplastia îndepărtează pungile de sub ochi și pielea în exces și poate îmbunătăți aspectul ridurilor. Cu toate acestea, ridurile de la colțul ochilor, nu vor fi complet îndepărtate cu operația de blefaroplastie. În schimb, aceste riduri pot fi tratate eficient cu toxina botulinică (Botox).

În multe cazuri, totuși, tratamentul cu toxină botulinică combinat cu chirurgia pleoapelor va da cele mai bune rezultate în ceea ce privește ridurile din jurul ochilor.

Daca tegumentul sau grăsimea bombează excesiv, atunci nu există nici o alternativă la tratamentul chirurgical. Totuși, pentru pacienții cu semne ușoare sau moderate, există câteva alternative precum acidul hialuronic sau botox-ul care pot fi eficiente pentru a reduce acel aspect de ”ochi obosiți”.

Fillerele dermice conțin acid hialuronic și reprezintă unul din cele mai populare tratamente non-chirurgicale pentru întinerirea ochilor. Acidul hialuronic poate fi folosite pentru a elimina aspectul pungilor de la nivelul pleoapelor inferioare, pentru îndepărtarea ridurilor sau a liniilor fine din jurul ochilor.

Acidul hialuronic poate fi utilizat pentru a restabili volumul obrajilor, ceea ce poate îmbunătăți per total aspectul pleoapelor inferioare.

Injecțiile cu toxină botulinică (Botox, Xeomin sau Dysport) pot fi utilizate pentru a diminua efectul îmbătrânirii din jurul ochilor, iar pentru unii pacienți poate avea un efect similar cu cel al lifting -ului sprâncenelor.

Timpul de recuperare după blefaroplastie variază în funcție de amploarea procedurii, însa odată ce bandajele sunt îndepărtate, veți începe să vedeți rezultatele procedurii și vă veți putea bucura de aspectul luminos, întinerit al ochilor.

Chiar dacă cea mai mare parte a edemului pleoapelor se rezolvă în primele două săptămâni după operație, un edem restant poate persista pana la 10 săptămâni când se remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului veți putea să vă bucurați pe deplin de rezultatul obținut.

Eventualele vânătăi vor dispărea treptat, acestea putând fi acoperită cu un machiaj. Totuși, cel mai important aspect este acela că rezultatele finale după blefaroplastiei vor da timpul înapoi cu cinci ani sau chiar mai mult.

În general, rezultatele blefaroplastiei sunt de lungă durată și în majoritatea cazurilor nu sunt necesare proceduri suplimentare. Totuși, intervenția chirurgicală a pleoapelor nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire, de aceea de-a lungul timpului, este posibil să reapară unele semne discrete. Atât timp cât pielea este bine îngrijită, șansele de a avea nevoie de încă o blefaroplastie sunt mici.

Factorii care pot influența longevitatea rezultatelor blefaroplastiei pot include:

  • Tipul procedurii
  • Starea naturală a pielii dumneavoastră
  • Modul de viață
  • Factorii de mediu
  • Vârsta

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Se spune ca vârsta e un lucru care te ia pe furis!