Labioplastie
Aspecte generale
Femeile sunt din ce în ce mai conștiente de aspectul lor, iar zona genitală nu face excepție. Labioplastia este procedura chirurgicală ce își propune remodelarea și întinerirea zonei intime, având atât rol estetic, cât și funcțional. În timp ce aspectul organelor genitale poate varia în mod normal, femeile cu labii extinse, îngroșate sau asimetrice pot experimenta un oarecare disconfort. De aceea, operația de labioplastie vine ca o soluție pentru a te simți din nou confortabil în pielea ta.
Dacă consideri aspectul proeminent al labiilor tale ca fiind anormal, cel mai probabil prezinți o hipertrofie a labiilor mici. Aceasta afecțiune poate apărea la pubertate sau ca urmare a nașterii, a îmbătrânirii sau a pierderii în greutate.
Procedura de labioplastia este în primul rând o alegere personală pe care femeile o prefera din mai multe motive, precum dificultatea de a practica anumite sporturi, evitarea unor tipuri de lenjerie intima (altfel inevitabil va apărea iritația), iar contactul sexual poate fi deranjant sau chiar dureros din cauza labiilor mult prea mari. Deși operația presupune doar îndepărtarea și remodelarea excesului de piele, aceasta necesită o atenție deosebită, deoarece zona genitală este extrem de delicată.
Despre procedura de remodelare a labiilor
Intervenția chirugicală de labioplastie se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 1-2 ore și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.
Aceasta trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa măcar câteva zile, iar pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă.
Labioplastia este efectuată, de obicei, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu. Totuși, anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacientă, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații vă veți simți confortabilă, fără nici un fel de durere. Când labioplastia este combinată cu alte proceduri sau dacă pacienta dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.
Operația de labioplastie presupune remodelarea labiilor hipertrofiate prin intermediul unor incizii minime, astfel încât excesul de piele să fie îndepărtat. Totuși, pentru a nu deforma marginea liberă a labiilor vom folosi o tehnica speciala ce ne permite să obținem rezultate foarte naturale și fără cicatrici vizibile.
Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.
Recuperarea după labioplastie presupune un anumit grad de disconfort sau durere, totuși suportabil cu medicația prescrisă. Cele mai multe dintre paciente spun că durerea este mai mică decât se așteptau, iar după o săptămână, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale. Totuși, trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.
Consultația
În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.
Ca medic mă asigur de faptul că pacientele sunt mereu conștiente de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.
Fiecare pacientă este diferită, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți o candidată pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.
Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărei paciente.
Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți. Labioplastia este o procedură sigură, care poate fi efectuată în ambulator.
În cazul în care v-ați decis pentru operația de labioplastie, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.
Recuperarea dupa labioplastie
Ca în cazul tuturor intervențiilor chirurgicale, edemul este parte inerentă din procesul de recuperare. Este absolut normal să aveți o senzație de presiune sau amorțeală și asta din cauza umflăturilor ce apar după intervenția de labioplastie. Acestea se vor rezolva spontan în câteva zile, iar dacă mențineți comprese reci pe perioada recuperării, disconfortul va dispărea chiar mai repede.
Îngrijorări cu privire la fire nu ar trebui să existe, deoarece acestea vor cădea singure.
Deși pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același, unii pacienți se pot recupera diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.
Riscuri
Deși fiecare procedură chirurgicală are riscurile sale, labioplastia este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante. Complicațiile excepționale includ: asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, dehiscență, cicatrizare vicioasă, perforație sau infecție.
Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.
Costuri
LABIOPLASTIE – 900 Euro
Costul labioplastiei variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.
Costurile labioplastiei includ:
• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale
Intrebari frecvente
Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.
• Te simți conștientă sau chiar complexată de modul în care labiile arată – au fost mereu mai bine reprezentate decât ți-ai fi dorit
• Dificultatea de a practica anumite sporturi din cauza labiilor mult prea mari
• Contactul sexual poate fi deranjant sau chiar dureros din cauza labiilor mult prea mari
• Eviți anumite tipuri de lenjerie intimă din cauza labiilor mult prea mari
• Îți dorești ca labiile să aibă un aspect mai suplu
• Dorești să-ți crești încrederea în tine
• Labiile reprezintă o sursă constantă de iritație sau disconfort
• Eviți costumul de baie sau pantalonii mulați
Știm că ideea unei intervenții estetice într-o zonă atât de delicată poate fi intimidantă. Totuși, zona intimă va fi complet amorțită, astfel încât nu veți percepe nici o clipă vreun disconfort sau durere în timpul intervenției.
Aplicați gheață la intervale de 15 minute, pentru a evita deteriorarea tegumentului. Continuați procesul până când edemul și durerile s-au diminuat. Nu aplicați gheață direct pe piele.
De obicei, labioplastia are un efect pozitiv asupra experiențelor sexuale, deoarece sporește confortul personal și încrederea în sine, în special pentru acele femei care sunt conștiente de felul în care labiile lor arată sau dacă acestea determină un disconfort din punct de vedere fizic.
Procedura nu afectează terminațiile nervoase responsabile de sensibilitate, iar clitorisul, zona din care derivă plăcerea sexuală, este practic neatinsă. Țesuturile pot fi umflate sau sensibile timp de câteva săptămâni după operație, dar aceste senzații ar trebui să se rezolve de la sine.
În primele zile este posibil să simțiți unele înțepături și este perfect normal. Folosiți numai apă pentru a curăța zona după care tamponați pentru a usca. Nu este necesar să folosiți săpun sau alte produse de dezinfectare. În schimb, veți aplica un unguent cu antibiotic pe zona operată.
După aproximativ cinci săptămâni puteți reveni la viața intimă. Deși țesuturile pot părea vindecate chiar și după prima săptămână, acestea nu au încă rezistența necesară și se pot desface destul de ușor. De aceea, va trebui să așteptați până când vindecarea este completă. Este important să urmați îndeaproape instrucțiunile pentru a o recuperare rapidă și pentru a obține cel mai bun rezultat.
Labioplastia este o procedură care reduce dimensiunea și forma labiilor, iar vaginoplastia este procedura chirurgicală care permite îngustarea vaginului. În cazul vaginoplastiei, pereții vaginali sunt apropiați pentru a face vaginul să se simtă mai tânăr.
Labioplastia, se ocupă de aspectul extern,în timp ce vaginoplastia tratează aspectul intern.
Cicatricile sunt bine ascunse și netede precum aspectul pielii din jur.
Având o igienă riguroasă și urmând instrucțiunile postoperatorii, cicatricile dumneavoastră se vor estompa treptat în linii foarte subțiri, devenind greu de diferențiat de tegumentul normal.
Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele două săptămâni după labioplastie, un edem restant poate persista pana la 3 luni când se va remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului veți putea să vă bucurați pe deplin de rezultatul obținut.
În general, rezultatele după labioplastie sunt de lungă durată și în majoritatea cazurilor nu sunt necesare proceduri complementare. Totuși, labioplastia nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire. De-a lungul timpului, este posibil să reapară unele semne discrete, dar șansele de a avea nevoie de încă o intervenție sunt foarte mici.