Îndepărtare cearcăne

Cearcanele

Aspecte generale

Ochii sunt adesea denumiți “fereastra către suflet” și din moment ce sunt primul lucru pe care îl observăm, este important ca aceștia să reflecte exact cum te simți cu adevărat. Dacă ochii au un aspect obosit, ei nu reflectă sinele vostru vibrant sau, de fapt, adevărata vârstă.

Zona delicată a ochilor poate fi cea care să arate primele semne de îmbătrânire. Acele ușoare depresiuni, umbre sau pungi sub ochi, conferă prematur un aspect obosit sau îmbătrânit. Aceste modificări sunt cunoscute drept cearcăne și reprezintă unul din motivele principale pentru care pacientele se prezintă la cabinetul medicului plastician.

Pacientele detestă cearcănele întrucât transmit acea stare de permanentă oboseală sau epuizare. Cea mai frecventă metodă de a trata cearcănele este cu acid hialuronic, o substanță naturală ce se găsește în mod normal în structura pielii. Acidul hialuronic de ultimă generație, precum JUVEDERM VOLBELLA oferă rezultate extrem de previzibile. Acesta netezește pielea, conferă un aspect plăcut și redă strălucirea de altă dată, evitând procedurile chirurgicale invazive.

Datorită progreselor recente, acidul hialuronic, precum cel din gama Juvederm, cu proprietățile lui de lungă durată, a devenit produsul standard utilizat în practica mea pentru corectarea cearcănelor.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului cearcănelor este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

De ce apar cearcănele?

Sunt convins că nimeni nu vrea să citească în termenii de jargon medical, termeni lungi și plictisitori, despre cum îmbătrânești. Totuși, consider că este esențial să știm lucrurile de bază ale acestui proces, mai ales pentru cineva interesat de estetică, chirurgie plastică sau pentru cineva care pur și simplu vrea să arate mai bine.

Apariția cearcănelor este multifactorială: modificare cromatică, pungi la nivelul ochilor, un șanț ce coboară de-a lungul marginii inferioare a pleoapei, sau uneori o combinație între acestea.

În cazul pungilor, ele apar ca urmare a prolapsului grăsimii orbitare sau a pierderii elasticității pleoapei inferioare, iar în cazul modificării culorii, ele sunt o consecință a circulației venoase bogate, a modificărilor de pigmentare sau a îngroșării tegumentului. Această combinație de modificări conduce la formarea unui șanț care coboară de-a lungul marginii orbitare (șanțul nazo-jugal) și dau feței un aspect trist și obosit.

Șanțul nazo-jugal sau șanțul lacrimal se extinde din colțul intern al ochilor sub forma unui semiarc. Inițial apare o ușoară indentație, percepută ca fiind zona care nu mai reflectă lumina așa de bine și care odată cu trecerea timpului se adâncește progresiv, rezultând un șanț adânc ce delimitează trecerea dintre obraz și pleoapa inferioară.

În tinerețe, această zonă între ochi și obraz este de obicei netedă și nu-i acordăm prea multă atenție. Deși este considerat un semn al îmbătrânirii, există și pacienți mai tineri care pot prezenta aceste modificări la nivelul șanțului lacrimal. Pierderea volumului, hiperpigmentarea și tegumentul extrem de subțire, contribuie la formarea acelui aspect de ochi îngropați.

Opțiuni pentru îndepărtare cearcăne

Pentru mulți pacienți, tineri sau mai în vârstă, tratamentul cearcănelor cu fillere (acid hialuronic) sau grăsime proprie reprezintă o alternativă sigură și eficientă pentru a evita intervențiile chirurgicale.

Șanțurile lacrimale pot fi corectate prin injectarea cu deosebită atenție a acidului hialuronic exact unde este nevoie, între obraz și pleoapa inferioară. Acidul hialuronic are efect volumetric și ridică șanțul lacrimal până la nivelul pleoapelor, practic făcându-le să dispară. Rezultatul se menține în medie timp de 12 luni, timp în care vă puteți bucura de beneficiile fillerelor cu acid hialuronic .

Pungile de sub ochi par efectiv mai mari atunci când obrazul nu mai este așa de plin. Apelând la fillerele dermice (JUVEDRM), practic recâștigăm volumul pierdut din centrul obrazului și reducem apariția pungilor de sub ochi.

Fillerele dedicate exclusiv acestei zone conțin o formulă specială de acid hialuronic.

Ca alternativă la fillerele dermice, transferul de grăsime poate fi o soluție pentru a umple orice depresiune. Această procedură presupune recoltare de grăsime proprie, adesea de la nivelul coapselor, abdomenului sau a flancurilor. Celulele sunt ulterior prelucrate cu deosebită grijă și introduse la nivelul cearcănelor sau în zonele feței care necesită revolumizare. Tratamentul cearcănelor cu grăsime proprie este o procedură mai puțin comună, întrucât implică o procedură suplimentară de recoltare a grăsimii, iar principalul dezavantaj al acestei proceduri este aceea că organismul absoarbe o parte din grăsime, ceea ce poate fi oarecum neuniform, imprevizibil și incontrolabil. Totuși, volumul care rămâne după acel moment este permanent.

Despre procedură

Chirurgia nu este întotdeauna soluția de care aveți nevoie sau pe care o doriți. Uneori, o procedură minim invazivă poate fi, de fapt, cea mai bună alegere pentru tratarea cearcanelor. Majoritatea pacienților care doresc să-și rejuveneze cearcănele, aleg Juvederm Volbella – gama Premium de acid hialuronic.

Tratamentul pentru indepărtare cearcăne se face în cabinetul medical și durează aproximativ 30 – 45 de minute. Se aplică o cremă anestezică la nivelul cearcănelor pentru a nu simți nici o durere, iar cantitatea exactă de acid hialuronic variază în funcție de cât de întinse și adânci sunt acestea. După ce tegumentul este complet amorțit, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul mult dorit.

Rezultatele sunt imediat evidente după procedură și durează aproximativ 12-18 luni. Studiile au arătat că Juvederm Volbella durează până la 18 luni, cu mult mai mult decât celelalte produse.

Injecțiile cu acid hialuronic ne oferă posibilitatea de a șterge cearcănele fără a necesita o perioadă de recuperare, vindecarea fiind foarte rapidă. Majoritatea pacienților nu se învinețesc, totuși excepțional se poate întâmpla. Din acest motiv, recomand pacienților să-și programeze procedura cu 2-3 săptămâni înaintea unui eveniment important.

Deși corectarea cearcănelor oferă rezultate excelente, ea poate fi asociată și cu alte proceduri pentru a obține rezultate mai spectaculoase.

Milioane de femei aleg fillere faciale pentru a putea îmbătrâni exact cum își doresc ele. De la mame, la antrenoare de fitness, la femei de carieră, motivul fiecărei persoane este unic.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul ochilor și a conferi armonie feței. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucat fiecare pacient este diferit, împreună vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 2

Așteptări realiste

Tratamentul de îndepărtare cearcăne este personalizat pentru a satisface nevoile fiecărui pacient, iar obiectivul este obținerea unui rezultat atât de natural, încât nimeni nu va ghici cum ați obținut acest aspect întinerit.

Veți dobândi un aspect revigorat, efectul tratamentului fiind vizibil imediat după procedură și va continua să se îmbunătățească odată cu reducerea edemului și a eventualelor echimoze.

Recuperarea după tratamentul cearcănelor

Recuperarea fiind minimă, pacienții își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură, mici vânătăi sau umflături sunt excepționale, iar dacă apar, acestea sunt ușor de acoperit.

Deși unele persoane pot experimenta acest proces puțin diferit, pentru majoritatea pacienților procesul de recuperare este același. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Există riscuri?

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, tratamentul cearcănelor cu acid hialuronic este, în general, foarte sigur prezintând puține riscuri serioase, iar complicațiile excepționale includ: asimetrie, vânătăi întinse, ischemie tisulară sau infecție.

Discutați cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și asigurați-vă că îl întrebați cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1 ml JUVEDERM VOLBELLA – 290 EURO

Costurile pentru tratarea cearcănelor variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Costurile legate de produsul ales (un ACID HIALURONIC de ultimă generație va fi întotdeauna mai bun)

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa și care odată injectată hidratează, înmoaie și volumizează pielea, făcând-o să pară mult mai suplă și mai tânără. În ciuda numelui, acidul hialuronic este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acid hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea, este foarte ușor acceptat de către organism.

Vă vine să credeți sau nu, dar când suntem bebeluși avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încat primele semne abia încep sa apară undeva după vârsta de 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toată cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.

Acidul hialuronic injectat este treptat absorbit de către organism, ca într-un final, aspectul să fie exact ca cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.

Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultatul obținut, putem injecta o enzimă (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic, iar acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Nu toate produsele cu acid hialuronic de pe piață sunt la același standard de calitate și puritate. În cadrul procedurilor pe care le efectuez, folosesc doar game de ultimă generație precum JUVEDERM Volift, Volite, Volbela și Voluma.

Persoanele interesate de această procedură sunt adesea nemulțumiți de acel aspect de oboseală sau epuizare permanentă. În plus, aceștia se plâng de cercurile întunecate sau pungile de sub ochi sau chiar de accentuarea șanțului lacrimal, toate acestea fiind aspecte care îi fac să fie percepuți mai în vârstă decât sunt sau se simt de fapt.

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă și așteptări realiste, atunci cel mai probabil sunteți o persoană potrivită pentru această procedură.

Totuși, nu orice pacient cu cearcăne este un bun candidat pentru acest tip de tratament. Selectarea tratamentului adecvat necesită o consultație individualizată, iar uneori implică tratamente etapizate sau proceduri chirurgicale cum ar fi blefaroplastia inferioară.

În afară de factorii genetici care joacă rolul cel mai important, pigmentarea poate fi influențată de asemenea de expunerea la soare, deshidratare și lipsa unui somn odihnitor.

Din păcate, da, făcând parte din procesul natural al îmbătrânirii.

De aceea, este foarte important să acordați atenția necesară din timp, pentru ca rezultatele așteptate în urma oricărui tip de procedură ales, să fie cele mai bune.

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cei mai mulți dintre pacienți, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Pentru un confort deplin, atunci când tratăm cearcănele, folosim tehnică fără ac și, de asemenea, aplicăm un gel anestezic local înainte de tratament. Folosim o canulă extrem de fină pentru a diminua cât mai mult riscul echimozelor (vânătăilor) și a disconfortului.

În primele patru ore după procedură, pacienții sunt încurajați să rămână în poziție verticală, pentru a permite acidului hialuronic să se integreze mai bine la nivelul zonei injectate. Activitatea intensă și exercițiile vor trebui amânate timp de 24 de ore. Machiajul poate fi purtat începând cu ziua următoare.

Pacienții își reiau activitățile normale imediat după tratament, bucurându-se de noul aspect întinerit.

Tehnicile utilizate în acest moment arată că rezultatele se mențin între 12 și 18 luni. Mulți pacienți care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată pe an.

Fillerele dermice sunt temporare așa că nu trebuie să facem absolut nimic ca să dispară. Totuși, atunci când nu vă place rezultatul și doriți să dispară cât mai repede, există o substanță care odată injectată dizolvă acidul hialuronic (Hialuronidază).

Uneori, pacienții se pot bucura de mai multe beneficii după efectuarea unei proceduri chirurgicale. Acest lucru este valabil mai ales dacă pleoapele inferioare prezintă un exces tegumentar important sau dacă mușchii și-au pierdut din tonicitate.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Our goal with is to achieve such a naturally youthful result that no one will be able to pinpoint what, if anything, was done to achieve this look.