Ginecomastie

Ginecomastia

Aspecte generale

Ginecomastia nu este o afecțiune gravă, ci mai degrabă reprezintă o problemă care îți afectează calitatea vieții, mai ales când zona pectorală începe să capete aspectul unor sâni proeminenți. De aceea, ginecomastia poate fi un subiect extrem de sensibil pentru orice bărbat. Dacă te simți confortabil cu ideea unei proceduri chirurgicale, este important să știi că rezultatul este unul permanent, oferind corpului tău acel contur sculptat pe care ți l-ai dorit dintotdeauna.

Nu lăsa ginecomastia să te împiedice din a te simți cel mai încrezător. Tehnicile avansate de astăzi ne permit o intervenție chirurgicală scurtă, recuperare rapidă, iar cicatricile să fie practic invizibile. Această procedură estetică îndepărtează excesul de grăsime și de țesut glandular pentru a restabili un contur definit și masculin al mușchiului pectoral.

Ginecomastia reprezintă una dintre puținele proceduri estetice destinate exclusiv bărbaților.

De ce apar aceste modificări?

Deși există multiple motive ce pot duce la apariția ginecomastiei cum ar fi factorii genetici, obezitatea sau consumul anumitor substanțe (medicamente, steroizi, marijuana), pentru majoritatea pacienților, ginecomastia apare în perioada pubertății când survin unele dezechilibre din punct de vedere hormonal.

Dacă sunteți supraponderal, este indicat să slăbiți și să vedeți dacă acest lucru va remedia problema. De cele mai multe ori acest lucru nu este valabil, deoarece pe lângă țesut adipos există și țesut glandular, ce poate fi observat la pacienții care au slăbit foarte mult.

Excesul de țesut gras la nivelul sânilor reprezintă o afecțiune cunoscută și sub numele de pseudo-ginecomastie, deoarece creșterea excesivă a sânului este cauzată în totalitate de grăsime și nu de țesutul mamar.

Despre procedură

Operația de corectare a ginecomastiei se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 1-2 ore și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa măcar câteva zile. Pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă.

Tratamentul ginecomastiei se face, în general, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu. Totuși, anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacient, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații vă veți simți confortabil, fără nici un fel de durere. Când operația de corectare a ginecomastiei este combinată cu alte proceduri sau dacă pacientul dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.

Alegerea tehnicii operatorii se face în funcție de aspectul sânilor și de mărimea glandei mamare.
Liposucție: atunci când glanda este mică și predomină țesutul adipos; cicatrici minime de 2-3 mm.
Excizia periareolară a glandei mamare: atunci când predomină țesutul glandular. Această procedură nu presupune decât o mică incizie ce se face la marginea areolei. Obiectivul este ca printr-o incizie cât mai mică și plasată într-un loc cât mai greu de observat să îndepărtăm în totalitate excesul de țesut glandular și grăsime.
Liposucție +Excizia periareolară: Dacă sânul este foarte mare și prezintă mult excesul tegumentar, se recomandă excizia excesului de piele și a țesutului mamar cu repoziționarea areolei. În această situație va fi mai greu de ascuns cicatricea, însă îmbunătățirea va fi superioară comparativ cu alte tehnici.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Recuperarea după ginecomastie presupune un disconfort minim. Cei mai mulți dintre pacienți nu se plâng de vreo durere, iar după câteva zile, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale. Totuși, trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune anumite măsurători în urma cărora vom stabili împreună tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți. Operația de ginecomastie este o procedură sigură, care poate fi efectuată în ambulator.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de ginecomastie, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 2

Recuperarea după operația de ginecomastie

Ca în cazul tuturor intervențiilor chirurgicale, edemul este parte inerentă din procesul de recuperare. Este absolut normal să aveți o senzație de presiune sau amorțeală și asta din cauza umflăturilor ce apar după intervenția de ginecomastie. Acestea se vor rezolvă spontan în câteva zile, iar dacă mențineți comprese reci pe perioada recuperării, disconfortul va dispărea chiar mai repede.

Veți purta, de asemenea, o fașă elastică sau o bustieră pentru a reduce edemul și pentru a oferi suport pielii pe măsură ce aceasta se vindecă.

Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Totuși, unii pot experimenta acest proces puțin diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură chirurgicală are riscurile sale, operația de ginecomastie este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante, iar complicațiile excepționale includ: asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, necroză sau infecție.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

  • Ginecomastia simplă 2000E
  • Ginecomastia cu lifting 2500E

Costul operației de ginecomastie variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile includ:
• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.
• Te simți conștient sau chiar complexat de modul în care arată zona pectorală
• Excesul de piele îți afectează starea de spirit și încrederea în tine.

• În ciuda dietei și a exercițiilor fizice nu ați reușit sa obțineți un aspect definit al mușchilor pectorali.
• Excesul de piele te împiedică să porți hainele pe care ți le dorești.
• Ați dori să vă puteți expune corpul fără menajamente când sunteți pe plajă.
• Dorești să-ți crești încrederea în tine.

Știm că ideea unei intervenții estetice poate fi intimidantă. De aceea, în timpul consultației veți găsi confortul necesar pentru a înlătura orice teamă. De altfel, majoritatea pacienților tolerează procedura fără să acuze vreo durere.

Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele două săptămâni după operație, un edem restant poate persista până la 6 săptămâni când se remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vei căpăta un look de invidiat.

În general, rezultatele după ginecomastie sunt considerate permanente. Totuși, această procedură nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire. De-a lungul timpului, este posibil să reapară semne discrete, însă nu veți avea nevoie de o altă intervenție.

Cu excepția cazurilor severe, nu ar trebui să existe îngrijorări față de cicatrici, deoarece inciziile sunt mici și plasate în anumite locuri, astfel încât acestea să fie greu de sesizat.

Prin plasarea acesteia la interfața dintre areolă și tegument, cicatricea se pierde în această tranziție. 

Timpul de recuperare după ginecomastie variază în funcție de amploarea procedurii, însa odată ce bandajele sunt îndepărtate, veți putea observa rezultatele procedurii și vă veți putea bucura de noua înfățișare.
Chiar dacă cea mai mare parte din edem se rezolvă în primele două săptămâni după operație, un edem restant poate persista până la 10 săptămâni până se rezolvă complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vă puteți bucura pe deplin de rezultatul obținut.

Pacienții descoperă adesea că recuperarea după ginecomastie este mai puțin dureroasă decât își imaginau. De aceea, medicația antalgică se recomandă doar în primele zile după procedură.

Pentru a spori confortul este recomandat să aplicați postoperator gheață .