Bichectomie

Bichectomia

Bichectomie - Aspecte generale

O altă trăsătură a frumuseții unei femei este acea gropiță subtilă sau depresiune de sub pomeți, tot mai frecventă în rândul vedetelor sau a persoanelor mondene. Totuși, pentru cele persoane ce nu au moștenit această trăsătură, dar își doresc un aspect sculptat,  procedura de bichectomie le poate oferi acel look de invidiat.

Procedura de bichectomie constă în eliminarea intraorală a pungilor de grăsime, de la nivelul obrajilor, cunoscute ca bula de grăsime a lui Bichat. Efectul este unul discret, dar suficient încât să ofere obrazului aspectul de suplețe dorit. Dacă vă gândiți să scăpați de kilogramele în plus, probabil știți deja că efectul acelor fălcuțe inestetice poate să nu dispară, chiar și când aveți greutatea ideală. Fălcuțele au un impact asupra aspectului general al feței, astfel încât fața pare mult mai rotundă decât este în realitate. De aceea, bichectomia este o procedură ce se adresează atât femeilor, cât și bărbaților care își doresc pomeți mai înalți și un aspect mult mai sculptat al feței.

Aceasta intervenție estetică este foarte solicitată în țări precum Brazilia, SUA, Japonia, Venezuela sau Mexic, bichectomia dobândind din ce în ce mai multă notorietate în ultimul timp, datorită rețelelor sociale. Bichectomia este foarte solicitată și în țara noastră, fiind cunoscuta ca “operația Hollywood-ului”.

Să nu uităm că obrajii rotunzi și pufoși sunt drăguți până la vârsta adolescenței. Cât despre persoanele complexate de o față excesiv de rotunjită, acestea pot găsi soluția prin îndepărtarea grăsimii de la nivelul obrajilor. Din moment ce grăsimea bucală nu răspunde la diete sau exerciții fizice, chiar și pacienții slabi se pot confrunta cu această problemă.

Obțineți un rezultat surprinzător din punct de vedere estetic cu ajutorul bichectomiei.

Noțiuni de arhitectură facială – triunghiul inversat

Atunci când admiri o persoană, atenția ta este atrasă de buzele acesteia, de ochi, de sprâncene sau de pomeți? Chiar dacă acestea sunt elemente de bază ale structurii faciale, ceea ce determină, în genere, gradul de atractivitate al unei persoane, este configurația osoasă și unicitatea trăsăturilor conferite de conturul și volumul acestora.

În percepția estetică modernă, fața cu trăsături bine definite, suple în treimea inferioară și bine reprezentate în treimea medie sunt considerate de majoritatea persoanelor ca fiind frumoase și atractive.

Pomeții sunt structurile cele mai laterale și cele mai proeminente din treimea medie a feței. În schimb, treimea inferioară este mult mai suplă și mai definită fiind ușor de observat mai ales când analizăm liniile ce conturează mandibula. Astfel, prin îndepărtarea pungilor de grăsime de la nivelul obrazului, bichectomia nu face altceva decât să accentueze și mai mult trecerea dintre pomete și linia mandibulară, oferind un aspect mai sculptat.

Ce presupune bichectomia?

Operația de bichectomie se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 1-2 ore și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa măcar câteva zile, iar pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă.

Bichectomia este efectuată, de obicei, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu. Totuși, anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacient, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații vă veți simți confortabil, fără nici un fel de durere. Când bichectomia este combinată cu alte proceduri sau dacă pacientul dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.

Bichectomia presupune remodelarea obrazului, astfel încât prin mici incizii, ascunse în interiorul cavității orale, reușim să îndepărtăm cu deosebită grijă acele pungi de grăsime. Fața va părea mai subțire și fără nici o cicatrice vizibilă!

Cu toate că este o procedură excelentă, există și unele limite cu privire la ceea ce se poate obține, limitări tehnice care țin de mărimea, forma și chiar de tegumentul obrazului. Pielea se comport precum o țesătură, cu cât aceasta este mai subțire, cu atât este mai maleabilă și mai definită.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Recuperarea după bichectomie presupune un disconfort minim. Cei mai mulți dintre pacienți nu se plâng de vreo durere, iar după câteva zile, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale. Totuși, trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.

Proceduri complementare

Pentru anumite situații particulare, îmbinarea procedurilor vă poate oferi un rezultat mult mai bun.

Augmentarea pomeților (acid hialuronic / grăsime proprie): prin aceasta procedura putem accentua și mai mult efectul pe care îl are bichectomia. Unul dintre semnele distinctive realizate de chirurgul plastician pentru rejuvenarea pomeților este armonia adusă particularităților tale faciale.

Augmentarea bărbiei (acid hialuronic / grăsime proprie): dacă sunteți o persoană cu fata rotundă, această procedură vă poate ajuta să căpătați un aspect mai lung al feței și sa echilibrați trăsăturile faciale, iar rezultatele sunt imediat evidente după procedură.

Augmentarea buzelor: Buzele fiind foarte expresive, este important să le oferim atenția cuvenită, deoarece buzele frumoase complementează celelalte structuri faciale.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a conferi armonie feței. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreună vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți. Bichectomia este o procedură sigură, care poate fi efectuată în ambulator.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de bichectomie, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie

Recuperarea dupa bichectomie

Ca în cazul tuturor intervențiilor chirurgicale, edemul este parte inerentă a procesului de recuperare. Este absolut normal să aveți o senzație de presiune sau amorțeală și asta din cauza umflăturilor ce apar după intervenția de bichectomie. Acestea se vor rezolva spontan în câteva zile, iar dacă mențineți capul ridicat pe perioada recuperării, disconfortul va dispărea chiar mai repede.

În primele 10 zile va fi necesară o dietă bazată pe alimente moi sau semilichide și o bună igienă orală până când țesuturile din interiorul gurii se vor vindeca complet. Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la fire, deoarece acestea vor cădea singure, iar revenirea la rutina obișnuită este imediată.

Deși pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același, unii pacienți se pot recupera diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură chirurgicală are riscurile sale, bichectomia este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante, iar complicațiile excepționale includ: asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, infecție ,leziuni nervoase sau ale glandei parotide.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

Bichectomie- 800 Euro

Costul bichectomiei variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile bichectomiei includ:

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.

  • Te simți conștientă sau chiar complexată de modul în care obrajii tăi arată – au fost mereu mai bine reprezentați decât ți-ai fi dorit
  • Având fața mai suplă, te va ajuta să echilibrezi trăsăturile feței
  • Îți dorești să scapi de efectul acelor fălcuțe inestetice
  • Îți dorești ca fața să aibă un aspect mai suplu
  • Îți dorești un chip mai întinerit
  • Dorești să-ți crești încrederea în tine

Știm că ideea unei intervenții estetice poate fi intimidantă. De aceea în timpul consultației veți găsi confortul necesar pentru a înlătura orice teamă, de altfel, majoritatea pacienților tolerează procedura fără să acuze vreo durere.

Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele două săptămâni după bichectomie, un edem restant poate persista pana la 8 săptămâni când se remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vei căpăta un look de invidiat, iar multe persoane îl vor atribui pierderii în greutate.

În general, rezultatele după bichectomie sunt de lungă durată și în majoritatea cazurilor nu sunt necesare proceduri complementare. Totuși, bichectomia nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire. De-a lungul timpului, este posibil să reapară unele semne discrete, dar șansele de a avea nevoie de încă o intervenție sunt foarte mici.

Îngrijorări față de cicatrici nu trebuie să existe, deoarece inciziile minuscule se fac în interiorul cavității orale, astfel încât acestea nu vor fi vizibile.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

The plastic surgeon is probably the greatest of all contemporary artists. He paints on living canvas and sculpts in human flesh.