Liniile marioneta si pierderea conturului mandibular

liniile marioneta si pierderea conturului mandibuloar

Aspecte generale

Deși îmbătrânirea afectează întregul corp, trecerea timpului lasă cele mai evidente semne ale vârstei la nivelul feței. Multe dintre schimbările ce stau la baza acestui proces se manifestă prin coborârea gravitațională a tegumentului, inițial discretă, însă în timp aceste modificări devin vizibile mai ales la nivelul conturului mandibular si al liniilor marionetă.

Liniile marionetă se formează aproape de colțurile gurii, iar în timp acestea coboară gravitațional, delimitând bărbia. Chiar dacă nu ați auzit niciodată de liniile marionetă, probabil vă puteți imagina ce sunt acestea, iar apariția lor poate fi un real motiv de nemulțumire. Este normal să arați supărat când te încrunți, însă nu e ”OK” să transmiți mereu această stare, mai ales când nu îți dorești acest lucru.

Când ne referim însă la conturul mandibular, aspectul tânăr ține în totalitate de formă. Astfel, o față tânără oferă de cele mai multe ori un contur neted de la unghiul mandibular (ureche) la bărbie. Totuși, când începi să îmbătrânești, aceste zone încep să coboare, adesea, în partea de jos a obrajilor și să formeze pliuri inestetice.

Te-ai simțit vreodată neîncrezător în a-ți face o fotografie? S-ar putea să fi dezvoltat o anume postură în care să vă simțiți mulțumit de modul în care arătați, însă când fotografia este făcută dintr-un unghi diferit, vă poate face să vă simțiți jenați. Practic, acesta este efectul pe care liniile marionetă și modificarea conturului mandibular îl are asupra înfățișării tale.

Acidul hialuronic de ultimă generație, precum Juvederm Volift sau Voluma oferă rezultate extrem de previzibile. Acestea refac volumul pierdut, netezește pielea și conferă un aspect tineresc, evitând procedurile chirurgicale invazive.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului feței este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

Modificarile legate de vârstă: liniile marionetă și pierderea conturului mandibular

Sunt convins că nimeni nu vrea să citească despre îmbătrânire în termenii de jargon medical, termeni lungi și plictisitori. Totuși, consider că este esențial să știm lucrurile de bază ale acestui proces, mai ales pentru cineva interesat de estetică, chirurgie plastică sau pentru cineva care pur și simplu vrea să arate mai bine.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde treptat capacitatea de a produce elastină, colagen și acid hialuronic. Colagenul și elastina sunt proteine care ajută la susținerea structurii pielii menținând-o elastică și fermă, în timp ce acidul hialuronic are proprietatea de a hidrata pielea, atrăgând molecule de apă. Deoarece producția acestor agenți scade, la fel și calitatea și strălucirea tânără a pielii noastre se modifică în timp.

Un aspect mai puțin cunoscut este acela că modificările ce survin nu se limitează numai la suprafața pielii, ele fiind destul de complexe și dincolo de această barieră.

Liniile marionetă devin tot mai adânci, deoarece există o pierdere de grăsime la baza acestuia, iar obrazul începe să coboare gravitațional ca o consecință a pierderii de colagen, dar și a ligamentelor de retenție care se întind progresiv. Astfel, pe măsură ce obrazul coboară, se va acumula din ce în ce mai mult grăsime pe marginea mandibulară și parcă încearcă să se reverse peste acesta. Această acțiune este precum un val în mișcare lentă, iar rezultatul final este o acumulare importanta de grăsime care șterge conturul mandibular.

Opțiuni pentru tratarea liniilor marionetă sau a conturului mandibular

Vestea bună este că există mai multe modalități de tratament pentru a obține rezultatul dorit. Iată câteva dintre acestea:

Fillere cu acid hialuronic – Liniile marionetă și conturul mandubilar pot fi corectate prin injectarea cu deosebită atenție a acidului hialuronic, acesta având efect volumetric, de susținere și de ridicare a tegumentului. Astfel, pielea va arăta mai tânară, recăpătându-și strălucirea de altă dată și veți avea impresia că ați dat timpul înapoi. Rezultatele se mențin în medie 12 luni, timp în care vă puteți bucura de beneficiile fillerelor cu acid hialuronic.

Ca alternativă la acidul hialuronic, transferul de grăsime poate fi o soluție pentru a umple orice depresiune. Această procedură presupune recoltarea de grăsime proprie, adesea de la nivelul coapselor, abdomenului sau a flancurilor. Celulele sunt ulterior prelucrate cu deosebită grijă și introduse la nivelul liniilor marionetă sau în zonele feței care necesită revolumizare precum și remodelarea conturului mandibular. Grăsimea care a fost transferată se integrează în noua sa poziție și acționează în mod similar ca un filler dermic (acid hialuronic) pentru a revolumiza și a netezi pliul nasolabial. Transferul de grăsime este considerat o procedură permanentă. În cazul în care se consideră că mai sunt necesare ajustări, acestea pot fi corectate printr-o nouă procedură.

Dacă obrazul ce a coborât gravitațional reprezintă cauza principală a acestor modificări, atunci putem lua în considerare și o procedură chirurgicală precum facelift-ul.

Motive pentru corectarea liniilor marionetă sau a conturului mandibular

Adesea, pacienții sunt nemulțumiți de faptul că liniile marioneta accentuate le modifică conturul natural al feței. Acestea dau impresia unor șanțuri ce împart fața în unitățile ei anatomice, în timp ce pierderea conturului mandibular face ca tranziția dintre zona gatului și a fetei sa nu mai fie la fel de evidenta. Acest aspect îi face sa pară mai în vârstă decât sunt sau decât se simt cu adevărat.

Despre procedură

Uneori, o procedură minim invazivă poate fi, de fapt, cea mai bună alegere pentru corectarea liniilor marionetă și a conturului mandibular. Majoritatea pacienților care optează pentru acest tratament, aleg Juvederm Volift sau Juvederm Voluma – Gama Premium de Acid Hialuronic.

Tratamentul se face în cabinetul medical și durează aproximativ 30 de minute. Se aplică o cremă anestezică pentru a nu simți nici un disconfort, iar cantitatea exactă de acid hialuronic variază în funcție de cât de întinse și adânci sunt acestea. După ce zona este complet amorțită, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul mult dorit.

Rezultatele sunt imediat evidente după procedură și durează aproximativ 12-18 luni. Studiile au arătat că Juvederm Volift durează până la 18 luni, cu mult mai mult decât majoritatea injectabilelor.

Injecțiile cu acid hialuronic ne oferă posibilitatea de a atenua sau de a șterge șanțurile, fără a necesita o perioadă de recuperare, vindecarea fiind foarte rapidă. Majoritatea pacienților nu se învinețesc, însă excepțional se poate întâmpla.

Deși corectarea liniilor marionetă sau a conturului mandibular oferă rezultate excelente, ele pot fi asociate și cu alte proceduri chirurgicale sau nechirurgicale pentru a obține rezultate mai spectaculoase. Adesea, se asociază cu procedura de corectare a ridurilor cu toxină botulinică, ce ajută și mai mult la reîmprospătarea aspectului.

Milioane de femei aleg fillere faciale pentru a putea îmbătrâni exact cum își doresc ele. De la mame, la antrenoare de fitness, la femei de cariera, motivul fiecărei persoane este unic.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul liniilor marionetă și a conturului mandibular. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de procedură vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 4

Așteptări realiste

Tratamentul este personalizat pentru a satisface nevoile fiecărui pacient, iar obiectivul este obținerea unui rezultat atât de natural, încât nimeni nu va ghici cum ați obținut acest aspect întinerit.

Veți căpăta un aspect revigorat, efectul tratamentului fiind vizibil imediat după procedură și va continua să se îmbunătățească odată cu reducerea edemului.

Recuperarea

Recuperarea fiind minimă, pacienții își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură, mici vânătăi sau umflături sunt excepționale, iar dacă apar, acestea sunt ușor de acoperit.

Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Totuși, unii pot experimenta acest proces puțin diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Există riscuri?

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, corectarea liniilor marionetă sau a conturului mandibular este considerată, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante. Complicațiile excepționale includ asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, ischemie tisulară sau infecție.
Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1 ml JUVEDERM VOLIFT – 290 EURO

1 ml JUVEDERM VOLUMA – 290 EURO

Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile. Acestea variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.

Costurile pentru corectarea ridurilor nasolabiale includ:
• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Costurile legate de produsul ales. Un ACID HIALURONIC de ultima generație va fi întotdeauna mai bun.

Așteptări realiste

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa și care o dată injectată hidratează, înmoaie și volumizează pielea, făcând-o să pară mult mai suplă și mai tânără. Acidul hialuronic, în ciuda numelui, este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acidul hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea, este si foarte ușor acceptat de către organism.

Vă vine să credeți sau nu, dar când suntem bebeluși avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încat primele semne abia încep sa apară undeva după vârsta de 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toată cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.

Acidul hialuronic injectat este treptat absorbit de către organism, ca într-un final aspectul să fie precum cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.

Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumit de rezultatul obținut, putem inject o enzimă (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic. Acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Nu toate produsele cu acid hialuronic de pe piață sunt la același standard de calitate și puritate. În cadrul procedurilor pe care le efectuez, folosesc doar game de ultimă generație precum JUVEDERM Volift, Volite, Volbela și Voluma.

Din păcate, da, făcând parte din procesul natural al îmbătrânirii.

De aceea este foarte important să acordați atenția necesară din timp, pentru ca rezultatele așteptate în urma oricărui tip de procedură ales, să fie printre cele mai bune.

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cei mai mulți dintre pacienți, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Pentru un confort deplin, aplicăm local o cremă anestezică înainte de tratament. Se folosește o canulă extrem de fină pentru a diminua cât mai mult riscul echimozelor (vânătăilor) și a disconfortului.

Machiajul poate fi purtat începând cu ziua următoare. Abordarea noastră avansată, care utilizează tehnica fără ac, poate reduce la minimum echimozele (cu până la 90% mai puține vânătăi).
Pacienții își reiau activitățile normale imediat după tratament, bucurându-se de noul aspect întinerit.

Tehnicile utilizate în acest moment arată ca rezultatele se mențin între 12 și 18 luni. Mulți pacienți care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată pe an.

Nu orice pacient este un bun candidat pentru tratamentul cu acid hialuronic. În anumite situații pacienții se pot bucura de mai multe beneficii după efectuarea unei proceduri chirurgicale precum facelift-ul. Acest lucru este valabil mai ales dacă obrajii sunt picați și prezintă un exces tegumentar important sau dacă mușchii faciali și-au pierdut din tonicitate.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

quote2

Beautiful young people are accidents of nature, but beautiful old people are works of art.