Mărire pomeți

Augmentarea Pometilor

Mărire pomeți - aspecte generale

Pomeții plini și bine definiți au fost considerați dintotdeauna un atribut al frumuseții. Uneori însă, pomeții nu sunt așa cum ne-am dori să fie, iar modificarea acestei trăsături poate oferi feței tale strălucirea pe care o căutai.

Cât suntem tineri, trăsăturile faciale sunt frumos conturate, avem obrajii ridicați, plini, iar linia maxilarului este bine definită. Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim unele lucruri încep să se întâmple.

Procedura de augmentare sau mărire pomeți este concepută pentru a restabili volumul din treimea mijlocie a feței și pentru a corecta acel aspect golit ce poate apărea în timp. Plenitudinea obrajilor este puternic corelată cu aspectul tânăr, de aceea când pierzi volum la nivelul pomeților, poți arăta mai în vârstă decât te simți cu adevărat.

În timp ce procedurile chirurgicale, precum implanturile de silicon, rămân o opțiune, chirurgii plasticieni din Europa, dar și din America folosesc tot mai mult tratamente minim invazive pentru a obține rezultate foarte naturale, care pot dura până la 1 an sau chiar mai mult.

Rezultatul final trebuie să fie în echilibru cu celelalte trăsături faciale, în proporție armonioasă cu nasul, ochii și bărbia. Procedura este relativ sigură și ușoară, necesitând un timp minim de recuperare. Dacă pomeții nu sunt așa cum v-ați dori, augmentarea acestora va armoniza aspectul feței și vă va spori încrederea.

Acidul hialuronic de ultimă generație, precum Juvederm Voluma oferă rezultate extrem de previzibile, redă volum pomeților tăi, netezește pielea și conferă un aspect tineresc, evitând procedurile chirurgicale invazive.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului pomeților este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

Noțiuni de arhitectură facială

marire pometi

Atunci când admiri o persoană, atenția ta este atrasă de buzele acesteia, de ochi, de sprâncene sau de pomeți? Chiar dacă acestea sunt elemente de bază ale structurii faciale, ceea ce determină, în genere, gradul de atractivitate al unei persoane, este configurația osoasă și unicitatea trăsăturilor date de conturul și volumul acestora.

Legile arhitecturale ale naturii dictează ca volumul caracteristic fiecărei structuri să fie într-un echilibru relativ unul față de celalalt. Astfel, prin diminuarea sau amplificarea oricăreia dintre ele, influențăm în mod direct, dar și indirect importanța estetică a celorlalte trăsături faciale.

Odată cu reducerea proiecției pomeților, nasul și bărbia capătă un rol mai important. În schimb, prin accentuarea pomeților reușim să temperăm trăsăturile nasului și ale bărbiei.

Modificări simultane ale mai multor elemente anatomice au un impact mult mai puternic decât atunci când modificarea este singulară. De aceea, estetica facială este în principiu, arta și știința obținerii unui echilibru între celelalte structuri faciale.

Modificările legate de vârstă - triunghiul inversat

Sunt convins că nimeni nu vrea să citească în termenii de jargon medical, termeni lungi și plictisitori, despre cum îmbătrânești. Totuși, consider că este esențial să cunoaștem lucrurile de bază ale acestui proces, mai ales pentru cineva interesat de estetică, chirurgie plastică sau pur și simplu vrea să arate mai bine.

În mod normal, pomeții reprezintă punctele cele mai laterale ale feței, iar volumul sau plenitudinea feței se găsește tocmai aici, în porțiunea mijlocie și superioară a feței. În schimb, treimea inferioară a feței este mult mai suplă și mai definită, fiind ușor de observat mai ales când analizăm liniile ce conturează mandibula, buzele sau bărbia.

Totuși, pomeții fiind dispuși cel mai anterior în raport cu scheletul facial (arcul zigomatic), tendința de a coborî este cu atât mai evidentă în cazul acestora.

Odată cu trecerea timpului, această plenitudine a pomeților începe să se deformeze și să coboare gravitațional, asociind și o resorbție graduală a volumului. Se pierde astfel strălucirea sau acel aspect odihnit, fresh din zona ochilor și a pomeților.

Porțiunea inferioară a feței câștigă tot mai mult volum prin aceste efecte cumulate, iar punctele cele mai laterale ale feței nu vor mai fi la nivelul pomeților, ci în treimea inferioară a feței, rezultatul final fiind inversarea triunghiului tinereții.

 Deși nu se află în prim planul prezentării, scheletul facial reprezintă fundația atat pentru tegument, cât și pentru compartimentele de grăsime și mușchi. Structura osoasă este cea care determină cu adevarat unicitatea reflexiilor și a conturului facial. Tocmai de aceea persoanele tinere prezintă pomeții plini și ridicați, însă, cu vârsta, oasele faciale pierd și ele din volum. Această resorbție osoasă modifică conturul și dimensiunea feței tale.

Îmbătrânirea este unică pentru fiecare individ, iar factorii genetici au și ei un cuvânt de spus în acest sens. Modul sau felul în care părinții tăi îmbătrânesc îți pot oferi o idee despre modificările ce pot apărea și la nivelul feței tale.

Toate aceste lucruri sunt bine de știut, deoarece te vor ajuta atât pe tine, cât și pe medicul tău să decideți care este cea mai bună opțiune de tratament pentru rejuvenarea pomeților și nu numai.

Opțiuni și variante pentru mărire pomeți

Ținând cont de obiectivele dumneavostră este bine de știut că aveți la dispoziție multiple opțiuni de tratament pentru a obține rezultatul dorit. Iată câteva opțiuni pentru mărirea pomeților:

Fillere cu acid hialuronic – Este cea mai populară și mai simplă variantă de augmentare, oferind temporar volum și contur pomeților tăi. Acidul hialuronic de ultimă generație arată și se simte natural, nu implică recuperare sau timp de repaus post procedural, făcându-le minunate pentru ocazii speciale sau pentru adoptarea unui nou look. Procedura implică o scurtă sesiune de injectare, cu un mic disconfort sau durere. 

În afara de volum, acidul hialuronic poate fi folosit și pentru a remodela cu precizie pomeții pentru un aspect senzual și tineresc. Tratamentu cu acid hialuronic durează în medie între 8 și 12 luni, dar pentru gama de ultimă generație (Juvederm Voluma) durata este de 18 luni, iar în unele cazuri chiar mai mult.

Această procedură utilizează grăsimea proprie pentru volumizarea pomeților. Grăsimea se recoltează dintr-o regiune a corpului, cum ar fi coapsele, abdomenul sau flancuri, celulele fiind ulterior prelucrate cu deosebită grijă și introduse la nivelul pomeților sau în zonele feței care necesită revolumizare. Augmentarea cu grăsime proprie este o procedură mai puțin comună, întrucât implică o procedură suplimentară de recoltare a grăsimii, iar principalul dezavantaj este aceea că organismul absoarbe o parte din grăsime, ceea ce poate fi oarecum neuniform, imprevizibil și incontrolabil. Totuși volumul care rămâne după acel moment este permanent.

Implanturile pentru pomeți pot fi o soluție permanentă de augmentare, ele trebuie să fie perfect sculptate pentru a oferi un aspect natural, de aceea sunt folosite tot mai rar.

Motive pentru augmentarea pomeților?

Unii pacienți se plâng că pomeții lor au început să se șteargă și pe bună dreptate!… pentru că acest lucru chiar se poate întâmpla. Pierderea masivă în greutate sau modificările naturale legate de procesul de îmbătrânire duc la o pierdere a volumului facial, iar acest lucru se observă inițial la nivelul pomeților!

Pentru acești pacienți sau pentru cei care n-au avut cu adevărat niciodată pomeții proeminenți, injecțiile cu acid hialuronic reprezintă opțiunea excelentă.

Pomeții înalți sunt asociați în mod natural cu echilibrul și frumusețea feței. Această procedură este practic nedureroasă, fiind o soluție instantanee pentru a recâștiga aspectul de altă dată.

Refacerea volumului la nivelul pomeților are în același timp și un efect de lifting (ridicare), ceea ce conferă un aspect mai tineresc și, implicit, conduce la diminuarea pliurilor nazolabiale vizibile.

Fața trebuie să fie în echilibru cu celelalte structuri, iar corectarea eventualelor asimetrii sau a proporțiilor este esențială. Dacă pomeții nu au acel aspect sculptat – definit, pacientul poate arăta mai puțin atrăgător sau chiar mai în vârstă decât este.

Despre procedură

Chirurgia nu este întotdeauna soluția de care aveți nevoie sau pe care o doriți; uneori, o procedură minim invazivă poate fi, de fapt, cea mai bună alegere pentru augmentarea pomeților. Majoritatea pacienților care doresc să-și rejuveneze pomeții, aleg Juvederm Voluma – gama Premium de acid hialuronic.
Augmentarea non-chirurgicală a obrazului este un tratament revoluționar, uneori descris ca ”implantul din seringă”. Această procedură este practic nedureroasă și poate conferi sau reface conturul și volumul de altă dată.

Mărirea pomeților se face în cabinetul medical și durează aproximativ 30 – 45 de minute. Se aplică o cremă anestezică la nivelul pomeților pentru a nu simți nici o durere, iar cantitatea exactă de acid hialuronic variază în funcție de dimensiunea inițială a pomeților și de gradul de augmentare dorit. După ce pomeții sunt complet amorțiți, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul mult dorit.

Rezultatele sunt imediat evidente după procedură și durează aproximativ 18-24 luni. Studiile au arătat că Juvederm Voluma​ durează până la doi ani, cu mult mai mult decât celelalte produse.

Injecțiile cu acid hialuronic oferă posibilitatea de a sculpta obrazul fără a necesita o perioadă de recuperare, vindecarea fiind foarte rapidă, iar în majoritatea cazurilor pacienții nu se învinețesc.

Deși augmentarea pomeților oferă rezultate excelente, ea poate fi asociată și cu alte proceduri chirurgicale sau nechirurgicale pentru a obține rezultate mai spectaculoase. De exemplu, poate fi asociată cu blefaroplastia sau lifting-ul frunții pentru a ajuta la strălucirea și reîmprospătarea aspectului.

Milioane de femei aleg fillere faciale pentru a putea îmbătrâni exact cum își doresc ele. De la mame, la antrenoare de fitness, la femei de carieră, motivul fiecărei persoane este unic.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încat pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul pomeților și a conferi armonie feței. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 2

Așteptări realiste – Pomeții perfecți

După augmentarea pomeților va trece o perioadă de timp până vă obișnuiți cu noul aspect. Vă recomand să încercați să anticipați acest moment, fără a vă impacienta.

Unul dintre semnele distinctive realizate de chirurgul plastic pentru rejuvenarea pomeților este armonia adusă particularităților tale faciale. Pomeții care au fost în mod evident augmentați nu sunt atractivi și nici nu arată natural. Este nevoie de un artist adevărat pentru a efectua corect această procedură.

Recuperarea după augmentarea pomeților

Recuperarea fiind minimă, pacienții își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură, mici vânătăi sau umflături sunt excepționale, iar dacă apar, acestea sunt ușor de acoperit.

Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Totuși, unii pot experimenta acest proces puțin diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Există riscuri?

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, mărirea pomeților cu acid hialuronic este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante, iar complicațiile excepționale includ: asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, ischemie tisulară sau infecție.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1 ml JUVEDERM VOLUMA – 290 EURO

Costurile pentru augmentarea pomeților variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile augmentarii buzelor include:
Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Costurile legate de produsul ales (Un ACID HIALURONIC de ultima generație va fi întotdeauna mai bun)

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa și care odată injectată hidratează, înmoaie și volumizează pielea, făcând-o să pară mult mai suplă și mai tânără.

În ciuda numelui, acidul hialuronic este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acid hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea, este foarte ușor acceptat de către organism.

Vă vine să credeți sau nu, dar când suntem bebeluși avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încat primele semne abia încep sa apară undeva după vârsta de 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toată cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.

Acidul hialuronic injectat va fi treptat absorbit de către organism, ca într-un final aspectul să fie exact ca cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.

Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultatul obținut, putem injecta o enzima (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic, iar acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Nu toate produsele cu acid hialuronic de pe piață sunt la același standard de calitate și puritate. În cadrul procedurilor pe care le efectuez, folosesc doar game de ultimă generație precum JUVEDERM Volift, Volite, Volbela și Voluma.

Dacă analizați cu atenție pomeții unei persoane tinere, veți observa că există un anume punct care reflectă mai puternic lumina și care coincide adesea cu zona de maximă proiecție. Cu timpul acest punct devine tot mai greu de identificat, ca într-un final să se șteargă complet.

Este nevoie de o bună înțelegere a anatomiei faciale pentru a-l identifica, iar prin efectul volumetric al acidului hialuronic vom obține un pomete mai definit, mai ridicat, mai neted și care și-a recuperat volumul și strălucirea de altădată.

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.

  • Te simți conștientă de modul în care arată pomeții tăi – au fost mereu mai slab reprezentați
  • Doriți să restabiliți volumul pomeților care se resoarbe odată cu trecerea timpului
  • Îmbunătățiți simetria dintre pomeți
  • Estompați linii nazolabiale
  • Având pomeții mai plini vă va ajuta să vă echilibrați trăsăturile feței

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cei mai mulți dintre pacienți, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Aplicăm local gheață înainte de injectare, ceea ce ajută în continuare la menținerea confortului. Prin terapia durerii asigurăm confortul fizic și psihic al pacienților.

Pomeții volumizați cu fillere dermice de ultimă generație arată și se simt extrem de naturali după tratament.

Fillerele dermice sunt temporare așa că nu trebuie să facem absolut nimic ca să dispară. Totuși, atunci când nu sunteți mulțumiți de rezultatul obținut și doriți să dispară cât mai repede, se introduce o substanță care odată injectată dizolvă acidul hialuronic.

Fiecare persoană are propria combinație de caracteristici faciale. Astfel, pomeții care arată bine la o persoană ar putea să nu se potrivească la altcineva. Scopul chirurgului plastician este obținerea unei înfățișări echilibrate între toate structurile faciale existente.

Adesea, punctul de plecare prezintă limitări cu privire la ceea ce se poate realiza și este important ca orice pacient să aibă așteptări realiste referitoare la ce poate fi obținut.

Uneori, sunt necesare proceduri suplimentare pentru a obține armonia facială dorită.

Nu copiați aspectul pomeților unei alte persoane, deoarece ceea ce arată bine pentru cineva, ar putea să nu funcționeze și pentru tine.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Tehnicile utilizate în acest moment arată că rezultatele se mențin între 18 și 24 luni. Mulți pacienți care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată la 2 ani.

Se spune ca vârsta e un lucru care te ia pe furis!