Mărire buze

Augmentarea buzelor

Mărire buze- aspecte generale

Buzele pline, voluptoase au reprezentat mereu un simbol al feminității, un motiv de adorare și o calitate cu care se mândresc persoanele de pretutindeni.

Totuși, procesul natural de îmbătrânire poate pune stăpânire asupra buzelor tale, devenind subțiri și deshidratate. Iar pentru unele persoane, acesta poate fi aspectul natural al buzelor ce l-au moștenit de la părinți.

De aceea, tot mai multe persoane se adresează chirurgului plastician pentru a îmbunătăți trăsătura cea mai senzuală a feței lor, buzele. În cadrul clinicii, veți avea ocazia să alegeți dintre diferitele proceduri de augmentare, pe ceea care se potrivește atât cu buzele dvs. dar și cu standardele dvs. de frumusețe.

Procedura de mărire buze cu acid hialuronic este de departe cea mai solicitată variantă de tratament, iar aceasta urmărește îmbunătățirea atât a conturului și a formei buzelor, precum și crearea unor buze mai pline și mai hidratate.

Buzele conturate și senzuale, vor fi întotdeauna la modă!

În timp ce procedurile chirurgicale, cum ar fi implanturile de buze sau liftingul de buze, rămân o opțiune, chirurgii esteticieni din Europa, dar și din America optează tot mai mult pentru tratamente minim invazive, cu acid hialuronic, pentru a obține rezultate naturale, ce pot dura până la un an sau chiar mai mult.

Rezultatul final trebuie să fie în echilibru cu celelalte trăsături faciale, în proporție armonioasă cu nasul, obrajii și ochii. Procedura este relativ sigură și ușoară, necesitând un timp minim de recuperare. Dacă aveți buzele mici sau subțiri, augmentarea acestora va armoniza aspectul feței, chiar mai mult, aceasta vă poate spori încrederea în dumneavoastră.

Datorită progreselor recente, acidul hialuronic, precum cel din gama Juvederm, cu proprietățile lui de lungă durată, a devenit produsul standard utilizat în practica mea pentru augmentarea buzelor.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului buzelor este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

Modificarile legate de vârstă

Coco Chanel era de părere că pe lângă înzestrarea fizică, femeile au datoria să se îngrijească pentru a-și menține prospețimea și calitățile native. “Natura îți oferă fața pe care o ai la vârsta de 20 de ani. Viața îți modelează fața la 30 de ani. Dar la 50 de ani primești fața pe care o meriți”. Așadar, îngrijirea buzelor trebuie să înceapă din tinerețe pentru a te bucura de un chip fermecător odată cu înaintarea în vârstă. Procedurile de augmentare a buzelor vin în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră, punându-vă la dispoziție întotdeauna tratamente personalizate.

Scăderea expunerii roșului buzei este o consecință a pierderii de volum. Astfel, buzele își pierd din hidratare și tonicitate, favorizând apariția primelor riduri.

Inevitabil, timpul își pune amprenta asupra senzualității buzelor tale. Acestea tind să crească până la pubertate datorită hipertrofiei musculare și glandulare, după care lent-progresiv încep să se micșoreze ca o consecință a modificărilor atât de la nivelul pielii, cât și a țesuturilor de susținere(țesut muscular, adipos și a țesutului osos prin procesele alveolare dentare).

În cazul tinerilor, linia vermilionului conturează un ”M” soft-delicat. Concavitatea caracteristică buzei tinere se transformă progresiv în convexitate, determinând o serie de modificări:

– dispariția arcului lui Cupidon
– pierderea simetriei
– ptoza comisurilor (colțul buzelor) responsabilă de aspectul trist
– apar ridurile verticale
– linia vermilionului își pierde conturul și claritatea
Modificările legate de textură și lungime nu sunt numai cele mai importante modificări, dar și cele mai vizibile din punct de vedere estetic.

Opțiuni și variante pentru mărire buze

Ținând cont de obiectivele dumneavoastră e bine de știut că aveți la dispoziție multiple opțiuni de tratament pentru a obține buzele dorite.

Fillere cu acid hialuronic – Este cea mai populară și mai simplă variantă de augmentare, oferind temporar volum și contur buzelor tale. Acidul hialuronic de ultimă generație arată și se simte natural, nu implică recuperare sau timp de repaus, făcându-le minunate pentru ocazii speciale sau pentru adoptarea unui nou look. În afara de volum, acidul hialuronic poate fi folosit și pentru a remodela buzele pentru un aspect senzual și tineresc. Acidul hialuronic se menține în medie 6 luni, dar pentru gama de ultimă generație (Juvederm Volift) durata este de 12 luni, iar în unele cazuri chiar mai mult.

Pentru anumite paciente putem utiliza și o mică cantitate de toxină botulinică.  Atunci când injectăm toxina botulinică în jurul buzelor, relaxăm ridurile fine și totodată conferim o ușoară augmentare într-o manieră extrem de naturală.

Această procedură utilizează grăsimea proprie pentru volumizarea buzelor. Grăsimea se recoltează dintr-o regiune a corpului, cum ar fi coapsele, abdomenul sau flancuri. Celulele sunt ulterior prelucrate cu deosebită grijă și introduse la nivelul buzelor. Augmentarea cu grăsime proprie este o procedură mai puțin comună, întrucât implică o procedură suplimentară de recoltare a grăsimii, iar principalul dezavantaj este acela că organismul absoarbe o parte din grăsime, ceea ce poate fi oarecum neuniform, imprevizibil și incontrolabil. Totuși volumul care rămâne după acel moment este permanent.

Este o procedură chirurgicală prin care se îndepărtează o bandă tegumentară de la baza nasului, astfel reducându-se efectiv distanța dintre marginea buzei și baza nasului, având și un efect de eversie ce evidențiază roșul buzei.

Implanturile pentru buze pot fi o soluție permanentă pentru augmentarea buzelor, dar sunt folosite tot mai rar.

Motive pentru augmentarea buzelor

Multe paciente sunt nemulțumite de aspectul buzelor subțiri și lipsite de volum. Acestea reprezintă partea centrală a feței și joacă un rol esențial în transmiterea emoțiilor. Buzele frumoase și expresive contribuie la creșterea stimei de sine și asigură de multe ori succesul în domenii în care carisma personală, expresivitatea și frumusețea joacă un rol fundamental. Frumusețea chipului, implicit a buzelor conduce la receptarea propriei persoane drept una agreabilă, care are grijă de aspectul său fizic și care se respectă.

Buzele pline sunt un semn de tinerețe și frumusețe, dar nu toți ne-am născut cu buze perfecte. Totuși, chiar dacă sunteți destul de norocoși să aveți buze pline, procesul natural de îmbătrânire poate pune stăpânire pe ele, pierzându-și acel aspect senzual.

Fața trebuie să fie în echilibru cu celelalte structuri, iar corectarea eventualelor asimetrii sau a proporțiilor între buza superioară și cea inferioară este esențială. Când buzele sunt prea subțiri poți arăta mai puțin atrăgătoare sau chiar mai în vârstă.

Sunt persoane care au o obsesie față de buzele lor, fiind extrem de pretențioși când vine vorba de felul în care reușesc să le îngrijească. Această obsesie apare prin simplul fapt că primul lucru pe care oamenii îl văd la tine este fața și implicit buzele.

Majoritatea pacientelor care își doresc augmentarea buzelor, apelează la această intervenție din două motive: ori își doresc să corecteze aspectul buzelor subțiri, ori vor să recâștige acel aspect tânăr.

Indiferent de analiza utilizată, există un acord general ca buza inferioară să fie o idee mai în spate decât buza superioară.

Despre procedura de augmentare a buzelor – așteptări

Chirurgia nu este întotdeauna soluția de care aveți nevoie sau pe care o doriți; uneori, o procedură minim invazivă poate fi de fapt cea mai bună alegere pentru mărirea buzelor. Majoritatea pacientelor care doresc să-și rejuveneze buzele aleg Juvederm Volift – cea mai recentă descoperire în materie de acid hialuronic.

Buzele fiind foarte expresive, orice îmbunătățire trebuie făcută cu deosebită atenție. Scopul este obținerea unor buze mai pline, păstrând totodată acel aspect natural.

Cantitatea exactă de acid hialuronic variază în funcție de dimensiunea inițială a buzelor și de gradul de augmentare dorit.

My personal mantra for all treatments is ‘subtle enhancement; less is more’!

Augmentarea buzelor se face în cabinetul medical, sub anestezie locală și durează aproximativ 45 de minute. După ce buzele sunt complet anesteziate, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul dorit, iar acesta este imediat evident după procedură.

Deoarece există riscul să vă învinețiți, recomand programarea procedurii cu 2-3 săptămâni înaintea unui eveniment important sau după acesta.

Juvederm Volift este un produs excelent atât pentru volumizarea buzelor, cât și pentru a corecta eventualele linii verticale din jurul buzelor, iar cu un tratament optim, rezultatele pot dura un an sau chiar mai mult.

În anumite situații particulare, rezultatul dorit este imposibil de obținut într-o singură vizită, iar aceste paciente vor necesita administrări treptate ale acidului hialuronic.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încat pacientele să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacientele sunt mereu conștiente de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacientă este diferită, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul buzelor și a conferi armonie feței. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucat fiecare pacientă este diferită, împreună vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărei paciente.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 2

Așteptări realiste – buzele perfecte

În timp ce nu există buze perfecte, există totuși un ideal pentru fiecare persoană, ce este dictat de conturul feței, etnie, vârsta și mulți alți factori. De fapt, “buzele perfecte” creează un echilibru între celelalte trăsături ale feței.

După augmentarea buzelor, va trece o perioadă de timp până vă veți obișnui cu noul aspect. Vă sfătuim să încercați să anticipați acest moment, fără a vă impacienta.

Unul din semnele distinctive realizate de chirurgul plastician pentru augmentarea buzelor este armonia adusă particularităților tale faciale. Buzele care au fost în mod evident augmentate nu sunt atractive și nici nu arată natural. Este nevoie de un artist adevărat pentru a efectua corect această procedură.

Recuperarea după mărirea buzelor

Recuperarea fiind minimă, pacientele își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură mici vânătăi sau umflături mai pot apărea, însă acestea sunt ușor de acoperit cu un ruj  închis la culoare.

Deși unii pot experimenta acest proces puțin diferit, pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Există riscuri?

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, mărirea buzelor cu acid hialuronic prezintă puține riscuri importante. Totuși unele umflături, vânătăi și o oarecare sensibilitate sunt normale în primele zile. Complicații excepționale includ asimetrie, vânătăi severe, infecție sau ischemie tisulară.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1ml JUVEDERM VOLIFT – 290 EURO

Costurile pentru augmentarea buzelor variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile augmentarii buzelor includ:
• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Costurile legate de produsul ales (Un ACID HIALURONIC de ultima generatie va fi intotdeauna mai bun).

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa și care o dată injectată hidratează, înmoaie și volumizează pielea, făcând-o să pară mult mai suplă și mai tânără. Acidul hialuronic, în ciuda numelui, este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acidul hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea este foarte ușor acceptat de către organism.

Vă vine să credeți sau nu, dar bebelușii au cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încât primele semne abia încep să apară undeva după vârsta 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toată cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.

Acidul hialuronic injectat este treptat absorbit de către organism, ca într-un final aspectul să fie exact ca cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.

Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultatul obținut, putem injecta o enzimă (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic. Acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Nu toate produsele cu acid hialuronic de pe piață sunt la același standard de calitate și puritate. Folosesc doar game de ultimă generație precum JUVEDERM Volift, Volite, Volbella și Voluma.

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți perosana potrivită pentru această procedură.

  • Ești conștientă de modul în care buzele tale arată: mereu au fost subțiri și dispar atunci când zâmbești
  • Restabiliți volumul buzelor care se subțiază odată cu trecerea timpului
  • Îmbunătățiți forma buzelor
  • Îmbunătățiți simetria dintre buzele superioare și inferioare
  • Estompați linii verticale netede din jurul gurii (linii periorale)
  • Având buze mai pline vă ajută la armonizarea feței

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cele mai multe dintre paciente, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Aplicăm local gheață înainte de injectare, ceea ce ajută în continuare la menținerea confortului. Prin terapia durerii asigurăm confortul fizic și psihic al pacientelor.

Majoritatea pacientelor tolerează procedura fără să se plângă de durere.

În general, pacientele trebuie să aibă peste 18 ani pentru a putea beneficia de proceduri cu acid hialuronic la nivelul buzelor. Cu acordul părinților, adolescenții pot fi supuși uneori procedurii, totuși fillerele sunt destinate ca un tratament pentru adulți.

Buzele volumizate cu fillere dermice de ultimă generație arată și se simt extrem de naturale după tratament. Testul sărutului se referă la senzația buzelor atunci când săruți pe cineva – ai trecut testul doar atunci când nu-și poate da seama dacă buzele au fost injectate. Injecțiile cu fillerele dermice (acid hialuronic) nu ar trebui să arate sau să se simtă altfel decât buzele naturale.

Fillerele dermice sunt temporare, așa că nu trebuie să facem absolut nimic ca să dispară. Totuși, atunci când nu vă place rezultatul și doriți să dispară cât mai repede, există o substanță (hialuronidază) care odată injectată dizolvă acidul hialuronic.

– Fiecare persoană are propria combinație de caracteristici faciale, astfel buzele care arată bine la o persoană ar putea arăta mai puțin bine sau chiar rău pentru altcineva. Scopul chirurgului plastician este obținerea unei înfățișări echilibrate între toate structurile faciale existente.

  •  Adesea, punctul de plecare prezintă limitări cu privire la ceea ce se poate realiza și este important ca orice pacientă să aibă așteptări realiste despre ceea ce se poate obține.
  •  Uneori sunt necesare proceduri suplimentare pentru a obține armonia facială dorită.
  •  Nu copiați aspectul buzelor unei persoane, ceea ce arată bine pentru cineva ar putea să nu funcționeze și pentru tine.

Tehnicile utilizate în acest moment arată că rezultatele se mențin în medie 12 luni. Multe paciente care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată pe an.

Este o procedură ce îndepărtează excesul tegumentar pentru a expune mai bine roșul buzei. Este indicată pacientelor cu piele laxă sau care au colțurile buzei înclinate în jos. Astfel, se practică o incizie la baza nasului, iar surplusul de piele este îndepărtat pentru a ridica buza superioară, punând în valoare dantura.

My personal mantra for all treatments is ‘subtle enhancement;

less is more’!