Augmentarea bărbiei

Augmentarea Barbiei

Aspecte generale

Ca orice altă trăsătură facială, aspectul bărbiei poate avea diferite forme și dimensiuni. O bărbie bine definită creează un echilibru frumos între nas, buze și pomeți, dar și o tranziție elegantă către regiunea gâtului. În schimb, o bărbie slab reprezentată poate sa nu reliefeze îndeajuns conturul mandibular. Prin urmare, distincția vizuala între regiunea feței și cea a gâtului este mai puțin evidentă. Totodata, o barbie mică poate face ca nasul să pară semnificativ mai mare decât este în realitate.

Dacă, aspectul bărbiei nu este așa cum v-ați dori să fie, modificarea acestei trăsături poate oferi feței tale strălucirea pe care o căutai.

Mărirea bărbiei cu acid hialuronic este o metodă concepută pentru a restabili volumul din treimea inferioară a feței și pentru a accentua linia mandibulară. Aceste trăsături fiind puternic corelate cu aspectul tânăr.

În timp ce procedurile chirurgicale precum implanturile de silicon rămân o opțiune, tot mai mulți pacienți optează pentru tratamente minim invazive cu acid hialuronic, care se mențin 1 an sau chiar mai mult.

Rezultatul final trebuie să fie în echilibru cu celelalte trăsături faciale, în proporție armonioasă cu nasul, buzele și pomeții. Procedura este relativ sigură și ușoară, necesitând un timp minim de recuperare. Dacă bărbia nu arată așa cum v-ați dori, augmentarea acesteia va armoniza aspectul feței. Chiar mai mult, o astfel de intervenție vă poate spori încrederea în dumneavoastră.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului bărbiei este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

Acidul hialuronic de ultimă generație, precum Juvederm Voluma oferă rezultate extrem de previzibile, evitând astfel o procedură chirurgicală.

Noțiuni de arhitectură facială

Atunci când admiri o persoană, atenția ta este atrasă de buzele acesteia, de pomeți, de nas sau de bărbie? Chiar dacă acestea sunt elemente de bază ale structurii faciale, ceea ce determină, în genere, gradul de atractivitate al unei persoane, este configurația osoasă și unicitatea trăsăturilor date de conturul și volumul acestora.

Legile arhitecturale ale naturii dictează ca volumul caracteristic fiecărei structuri să fie într-un echilibru relativ unul față de celalalt. Astfel, prin diminuarea sau amplificarea oricăreia dintre ele, influențăm în mod direct, dar și indirect importanța estetică a celorlalte trăsături faciale.

Odată cu reducerea proiecției pomeților, nasul și bărbia capătă un rol mai important. În schimb, prin accentuarea bărbiei reușim să temperăm trăsăturile nasului și a pomeților.

Modificări simultane ale mai multor elemente anatomice au un impact mult mai puternic decât atunci când modificarea este singulară. De aceea, estetica facială este în principiu, arta și știința obținerii unui echilibru între celelalte structuri faciale.

Opțiuni și variante pentru mărirea bărbiei

Ținând cont de obiectivele dumneavostră este bine de știut că aveți la dispoziție mai multe opțiuni de tratament pentru a obține rezultatul dorit.

Fillere cu acid hialuronic – Este cea mai populară și mai simplă variantă de augmentare, oferind temporar volum și contur bărbiei tale. Acidul hialuronic de ultimă generație arată și se simte natural, nu implică recuperare sau timp de repaus post procedural, făcându-le minunate pentru adoptarea unui nou look. Procedura implică o scurtă sesiune de injectare, cu un disconfort minim. În afara de volum, acidul hialuronic poate fi folosit și pentru a accentua linia mandibulară, oferind un aspect senzual și tineresc. Acidul hialuronic durează în medie între 6 și 8 luni, dar pentru gama de ultimă generație (Juvederm Voluma) durata este de 12 luni, iar în unele cazuri chiar mai mult.

Implanturile de bărbie – Implanturile de bărbie pot fi o soluție permanentă de augmentare, dar trebuie să fie perfect sculptate pentru a oferi un aspect natural.

Motive pentru augmentarea bărbiei

O bărbie puternică este asociată în mod natural cu echilibrul și frumusețea facială, iar pentru acei pacienți care n-au avut cu adevărat niciodată bărbia proeminentă, injecțiile cu acid hialuronic reprezintă opțiunea excelentă.

Fața trebuie să fie în echilibru cu celelalte structuri, iar corectarea eventualelor asimetrii sau a proporțiilor este esențială. Dacă bărbia și linia mandibulară nu au acel aspect sculptat – definit, pacientul poate arăta mai puțin atrăgător sau chiar mai în vârstă decât este.

Despre procedură

Chirurgia nu este întotdeauna soluția de care aveți nevoie sau pe care o doriți. Uneori, o procedură minim invazivă poate fi, de fapt, cea mai bună alegere pentru augmentarea bărbiei. Majoritatea pacienților care doresc să-și modifice aspectul bărbiei, aleg Juvederm Voluma – gama premium de acid hialuronic.

Augmentarea non-chirurgicală a bărbiei este un tratament revoluționar, uneori descris ca ”implantul din seringă”. Această procedură este practic nedureroasă și oferă volum treimii inferioare a feței.

Mărirea bărbiei se face în cabinetul medical și durează aproximativ 30 de minute. Se aplică local o cremă anestezică pentru a nu simți nici o durere, iar cantitatea exactă de acid hialuronic variază de dimensiunea inițială a bărbiei și de gradul de augmentare dorit. După ce a amorțit complet, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul mult dorit.

Rezultatele sunt imediat evidente după procedură și durează aproximativ 12 luni. Studiile au arătat că Juvederm Voluma durează până la 18 luni, cu mult mai mult decât celelalte produse.

Injecțiile cu acid hialuronic ne oferă posibilitatea de a sculpta conturul facial fără a necesita o perioadă de repaus, vindecarea fiind foarte rapidă. Majoritatea pacienților nu se învinețesc, însă excepțional se poate întâmpla.

Deși augmentarea bărbiei oferă rezultate excelente, ea poate fi asociată și cu alte proceduri chirurgicale sau nechirurgicale pentru a obține rezultate mai spectaculoase. De exemplu, poate fi asociată cu rinoplastia, atunci cand forma nasului este prea mare și trebuie redimensionat.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul bărbiei și pentru a conferi armonie feței. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 4

Așteptări realiste

După mărirea bărbiei va trece o perioadă de timp până vă veți obișnui cu noul aspect. Vă recomand să încercați să anticipați acest moment, fără a vă impacienta.

Tratamentul este personalizat pentru a satisface nevoile fiecărui pacient, iar obiectivul este obținerea unui rezultat atât de natural, încât nimeni nu va ghici cum ați obținut noul look.

Unul dintre semnele distinctive realizate de chirurgul plastician în remodelarea bărbiei este armonia adusă particularităților tale faciale. Este nevoie de un artist adevărat pentru a efectua corect această procedură. Efectul tratamentului este imediat vizibil după procedură și va continua să se îmbunătățească odată cu reducerea edemului.

Recuperarea după augmentarea bărbiei

Recuperarea fiind minimă, pacienții își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură, mici vânătăi sau umflături sunt excepționale, iar dacă apar, acestea sunt ușor de acoperit.

Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Totuși, unii pot experimenta acest proces puțin diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, augmentarea bărbiei cu acid hialuronic este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante. Complicațiile excepționale include asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, ischemie tisulară sau infecție.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1 ml JUVEDERM VOLUMA – 290 EURO

Costurile pentru augmentarea bărbiei variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile augmentării bărbiei includ:
• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Costurile legate de produsul ales (Un ACID HIALURONIC de ultima generație va fi întotdeauna mai bun)

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa, oferind astfel volum acolo unde este nevoie. În ciuda numelui, acidul hialuronic este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acid hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea, este foarte ușor acceptat de către organism.
Vă vine să credeți sau nu, dar când suntem bebeluși avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încât primele semne abia încep sa apară undeva după vârsta de 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toată cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.
Acidul hialuronic injectat va fi treptat absorbit de către organism, ca într-un final aspectul să fie exact ca cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.
Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultatul obținut, putem injecta o enzimă (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic, iar acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.
• Te simți conștient de modul în care arată bărbia ta –  mereu a fost mai slab reprezentată
• Restabiliți volumul din treimea inferioară a feței
• Având barbia mai proeminentă, vă va ajuta să vă echilibrați trăsăturile feței

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cei mai mulți dintre pacienți, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Aplicăm local gheață înainte de injectare, ceea ce ajută în continuare la menținerea confortului. Prin terapia durerii asigurăm confortul fizic și psihic al pacienților.
Majoritatea pacienților tolerează procedura fără să se plângă de durere.

Fillerele dermice sunt temporare așa că nu trebuie să facem absolut nimic ca să dispară. În cazul în care nu sunteți mulțumiți de rezultatul obținut și doriți să dispară cât mai repede, există o substanță (hialurinidază) care odată injectată dizolvă acidul hialuronic.

Tehnicile utilizate în acest moment arată că rezultatele se mențin între 12 și 18 luni. Mulți pacienți care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată la 2 ani.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!