Santuri nazolabiale

Santurile Nazolabiale

Aspecte generale

Chipul unei femei se luminează complet chiar şi când zâmbeşte pe jumătate. De aceea, unele riduri sau pliuri ce se pot forma nu ar trebui să ne aducă motive reale de îngrijorare, deoarece acestea sunt perfect normale.

Permite-ți, deci, să radiezi în permanență fericire deoarece, zâmbetele întotdeauna te vor face mai frumoasă!

Totuși, dacă și atunci când nu zâmbiți vă confruntați cu linii adânci, iar acestea au început să vă deranjeze, o soluție excelentă în a le face mai puțin vizibile sau chiar să dispară, este tratamentul cu acid hialuronic.

Aceste pliuri sau linii de la baza nasului care se continuă spre colțurile gurii se numesc șanturi nazolabiale și pot apărea la orice vârstă. De fapt, mulți dintre noi prezintă o ușoară urmă a acestor pliuri, însă pentru unele persoane nu devine o problemă decât atunci când se adâncesc și devin foarte evidente.

Unele persoane detestă felul în care șanțurile nazolabiale arată, deoarece întrerup aspectul neted al feței, deși alții le acceptă ca atare, considerându-le că fiind parte naturală a procesului de îmbătrânire.

Cea mai importantă decizie pe care o veți lua atunci când vă gândiți la îmbunătățirea aspectului șanțurilor nazolabiale este alegerea chirurgului plastician care va realiza procedura, verificând întotdeauna acreditările acestuia înainte de a accepta tratamentul.

Acidul hialuronic de ultimă generație, precum Juvederm Volift oferă rezultate extrem de previzibile. Acesta reface volumul pierdut, netezește pielea și conferă un aspect tineresc, evitând procedurile chirurgicale invazive.

De ce apar santurile nazolabiale - Modificarile legate de varsta

Sunt convins că nimeni nu vrea să citească în termenii de jargon medical, termeni lungi și plictisitori, despre cum îmbătrânești. Totuși, consider că este esențial să știm lucrurile de bază ale acestui proces, mai ales pentru cineva interesat de estetică, chirurgie plastică sau pentru cineva care pur și simplu vrea să arate mai bine.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde treptat capacitatea de a produce elastină, colagen și acid hialuronic. Colagenul și elastina sunt proteine care ajută la susținerea structurii pielii menținând-o elastică și fermă, în timp ce acidul hialuronic are proprietatea de a hidrata pielea, atrăgând molecule de apă. Deoarece producția acestor agenți scade, la fel și calitatea și strălucirea tânără a pielii noastre se modifică în timp.

Un aspect mai puțin cunoscut este acela că modificările ce survin nu se limitează numai la suprafața pielii, ele fiind destul de complexe și dincolo de această barieră.

Șanțul nasolabial devine tot mai adânc, deoarece există o pierdere de grăsime la baza acestuia, iar obrazul începe să coboare gravitațional ca o consecință a pierderii de colagen, dar și a ligamentelor de retenție care se întind progresiv. Astfel, pe măsură ce obrazul coboară, se va acumula din ce în ce mai mult grăsime pe marginea superioară a șanțului nazolabial și parcă încearcă să se reverse peste acesta. Această acțiune este precum un val în mișcare lentă, iar rezultatul final este un versant mare de piele care se înalță deasupra unui pliu nazolabial tot mai adânc.

Aceste evenimente mai puțin plăcute duc la aprofundarea șanțului nazolabial. Chiar dacă accentuarea pliului nazolabial apare în mod natural, există mai multe condiții care pot accelera prezența și profunzimea pliului.

Opțiuni pentru corectarea șanțurilor nazolabiale

Ținând cont de obiectivele dumneavostră este bine de știut că aveți la dispoziție multiple opțiuni de tratament pentru a obține rezultatul dorit. Iată câteva dintre opțiuni:

 

Fillere cu acid hialuronic – Șanțurile nazolabiale pot fi corectate prin injectarea cu deosebită atenție a acidului hialuronic exact unde este nevoie, între obraz și buza superioară. Acesta are efect volumetric și ridică șanțul până la nivelul obrazului, practic făcându-le să dispară. Acidul hialuronic de ultimă generație arată și se simte natural, nu implică recuperare sau timp de repaus post procedural, făcându-le minunate pentru ocazii speciale sau pentru adoptarea unui nou look. Rezultatul se menține în medie 12 luni, timp în care vă puteți bucura de beneficiile fillerelor cu acid hialuronic.

Dacă obrazul ce a coborât gravitațional reprezintă cauza unui șanț nazolabial mai profund, atunci putem lua în considerare ridicarea pomeților prin volumizarea acestora cu acid hialuronic, rezultatele fiind excelente. Pentru cazuri mai severe putem lua în considerare și o procedură chirurgicală precum facelift-ul.

Ca alternativă la acidul hialuronic, transferul de grăsime poate fi o soluție pentru a umple orice depresiune. Această procedură presupune recoltare de grăsime proprie, adesea de la nivelul coapselor, abdomenului sau a flancurilor. Celulele sunt ulterior prelucrate cu deosebită grijă și introduse la nivelul șanțului nazolabial sau în zonele feței care necesită revolumizare. Grăsimea care a fost transferată se integrează în noua sa poziție și acționează în mod similar preum acidul hialuronic pentru a revolumiza și a netezi pliul nazolabial. Transferul de grăsime este considerat o procedură permanentă.

Motive pentru corectarea sanțurilor nazolabiale

Adesea, pacienții sunt nemulțumiți de faptul că șanțurile nazolabiale accentuate le modifică conturul natural al feței. Acestea dau impresia unor șanțuri ce împart fața în unitățile ei anatomice, aspect ce îi face sa pară mai în vârstă decât sunt sau decât se simt cu adevărat.

DESPRE PROCEDURA

Uneori, o procedură minim invazivă poate fi, de fapt, cea mai bună alegere pentru tratarea șanțurilor nazolabiale. Majoritatea pacienților care optează pentru acest tratament, aleg Juvederm Volift – gama premium de acid hialuronic.

Corectarea șanturilor nazolabiale cu acid hialuronic se face în cabinetul medical și durează aproximativ 30 de minute. Se aplică o cremă anestezică la nivelul șanțurilor, pentru a nu simți nici o durere, iar cantitatea exactă de acid hialuronic variază în funcție de cât de întinse și adânci sunt acestea. După ce zona este complet amorțită, introducem cu deosebită atenție acidul hialuronic pentru a obține rezultatul mult dorit.

Rezultatele sunt imediat evidente după procedură și durează aproximativ 12-18 luni. Studiile au arătat că Juvederm Volift durează până la 18 luni, cu mult mai mult decât majoritatea injectabilelor.

Injecțiile cu acid hialuronic oferă posibilitatea de a atenua sau a șterge șanțurile, fără a necesita o perioadă de repaus, vindecarea fiind foarte rapidă. Majoritatea pacienților nu se învinețesc, însă excepțional se poate întâmpla.

Deși corectarea șanțurilor nazolabiale oferă rezultate excelente, ea poate fi asociată și cu alte proceduri chirurgicale sau nechirurgicale pentru a obține rezultate mai spectaculoase. Adesea, aceasta se asociază cu procedura de corectare a ridurilor cu toxină botulinică, ce ajută și mai mult la reîmprospătarea aspectului.

Milioane de femei aleg fillere faciale pentru a putea îmbătrâni exact cum își doresc ele. De la mame, la antrenoare de fitness, la femei de cariera, motivul fiecărei persoane este unic.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți un candidat pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a conferi armonie feței. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de procedură vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care te-ai decis, procedura durează câteva minute și se face imediat după consultație, la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital.

Dr. Hritcu consultatie 2

Așteptări realiste​

Tratamentul șanțurilor nazolabiale este personalizat pentru a satisface nevoile fiecărui pacient, iar obiectivul este obținerea unui rezultat atât de natural, încât nimeni nu va ghici cum ați obținut acest aspect întinerit.

Veți căpăta un aspect revigorat, efectul tratamentului fiind vizibil imediat după procedură și va continua să se îmbunătățească odată cu reducerea edemului.

Recuperarea după tratamentul șanțurilor nazolabiale

Recuperarea fiind minimă, pacienții își pot relua activitățile imediat și fără restricții importante. După procedură, mici vânătăi sau umflături sunt excepționale, iar dacă apar, acestea sunt ușor de acoperit.

 

Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același. Totuși, unii pot experimenta acest proces puțin diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, corecția șanțurilor nazolabiale este considerată în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante. Complicațiile excepționale includ asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, ischemie tisulară sau infecție.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

1ml JUVEDERM VOLIFT – 290 EURO

Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile. Acestea variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice.​

Costurile pentru corectarea ridurilor nazolabiale includ:​

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Taxele de anestezie
• Costurile legate de produsul ales (Un acid hialuronic de ultima generatie va fi intotdeauna mai bun).

Intrebari frecvente

Fillerele dermice folosite conțin acid hialuronic, o substanță care atrage în mod natural apa și care odată injectată hidratează, înmoaie și volumizează pielea, făcând-o să pară mult mai suplă și mai tânără. În ciuda numelui, acidul hialuronic este o substanță naturală. De fapt, celulele noastre din piele produc acid hialuronic în mod natural în încercarea de a menține nivelul de hidratare. De aceea, este foarte ușor acceptat de către organism.

Vă vine să credeți sau nu, dar când suntem bebeluși avem cea mai mare cantitate de acid hialuronic. Avem atât de mult acid hialuronic, încât primele semne abia încep sa apară undeva după vârsta de 30 de ani. Acidul hialuronic are consistența unui gel și aproape 50% din toata cantitatea din organism se găsește la nivelul pielii.

Acidul hialuronic injectat va fi treptat absorbit de către organism, ca într-un final aspectul să fie exact ca cel înainte de injectare. Aceasta înseamnă că, odată ce ați obținut rezultatul mult visat, va trebui să repetați tratamentul periodic.

Unul dintre avantajele acidului hialuronic (JUVEDERM) este reversibilitatea lui. În cazul în care nu ești mulțumită de rezultatul obținut, putem injecta o enzimă (Hialuronidaza) care dizolvă instant acidul hialuronic, iar acest proces nu afectează pielea sau celelalte țesuturi.

Nu toate produsele cu acid hialuronic de pe piață sunt la același standard de calitate și puritate. În cadrul procedurilor pe care le efectuez, folosesc doar game de ultimă generație precum JUVEDERM Volift, Volite, Volbela și Voluma.

Așa cum am menționat mai devreme, pliurile nazolabiale sunt o parte normală a structurii feței atunci când zâmbești. În afară de a vă spune să nu mai zâmbiți (și nu voi face asta!), nu există o modalitate de a preveni complet acest tip de riduri.

Cu toate acestea, există multe lucruri pe care le puteți face zilnic pentru a le face mai puțin vizibile:

  • Folosiți crema de protecție solară
  • Mențineți pielea hidratată
  • Renunțați la fumat
  • Asigurați-vă că aveți un somn odihnitor
  • Dormiți pe spate – Când dormi cu fața în jos sau pe o parte, practic fața ta se deformează în pernă, accentuând pliurile naturale ale feței

Din păcate, da, acestea făcând parte din procesul natural de îmbătrânirii.

De aceea este foarte important să acordați atenția necesară din timp, pentru ca rezultatele așteptate în urma oricărui tip de procedură ales, să fie printre cele mai bune.

Știm că ideea unei injecții poate fi intimidantă, însă pentru cei mai mulți dintre pacienți, această procedură este considerată ca fiind nedureroasă. Pentru un confort deplin, atunci când tratăm șanțurile nazolabiale, folosim tehnica fără ac și, de asemenea, aplicăm local un gel anestezic înainte de tratament. Se folosește o canulă extrem de fină pentru a diminua cât mai mult riscul echimozelor (vânătăilor) și a disconfortului.

Machiajul poate fi purtat începând cu ziua următoare. Abordarea noastră avansată, care utilizează tehnica fără ac, poate reduce la minimum echimozele (cu până la 90% mai puține vânătăi).

Pacienții își reiau activitățile normale imediat după tratament, bucurându-se de noul aspect întinerit.

Tehnicile utilizate în acest moment arată ca rezultatele se mențin între 12 și 18 luni. Mulți pacienți care se bucură de rezultatele tratamentului aleg să-și refacă tratamentul o dată pe an.

Nu orice pacient cu șanțuri nazolabiale accentuate este un bun candidat pentru tratamentul cu acid hialuronic. În anumite situații pacienții se pot bucura de mai multe beneficii după efectuarea unei proceduri chirurgicale precum facelift-ul. Acest lucru este valabil mai ales dacă obrajii sunt lăsați și prezintă un exces tegumentar important.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni asa cum își doresc!

Relaxează-te, zâmbește, simte-te bine, până la urmă un zâmbet niciodată nu te va face să arăți mai puțin bine.