Lifting brate

Liftingul brațelor

Lifting brațe - specte generale

Simțiți că opțiunile de îmbrăcăminte sunt limitate sau evitați activitățile care pot atrage atenția asupra brațelor, datorită laxității tegumentare de pe fata internă a brațelor? În loc să renunțați la activitățile care vă fac plăcere sau să căutați un articol vestimentar la modă, pentru a acoperi brațele, poate este momentul să iei în considerare lifting -ul bratelor, pentru a scăpa definitv de acest complex.

Lifting-ul bratelor este considerată o procedură de remodelare a corpului și reprezintă soluția pentru un aspect tonifiat, oferind pacienților posibilitatea de a scăpa de excesul de piele și grăsime de la nivelul bratelor.

Această procedură îți va reda încrederea să porți aproape orice și este foarte populară în rândul pacienților mai în vârstă sau a celor care au slăbit foarte mult. Persoanele care apelează la lifting -ul brațelor sunt extrem de încântate de felul în care acestea s-au conturat, mai ales dacă prin îndelungate diete și exerciții fizice nu au reușit să obțină rezultatul dorit. Adesea, pentru acești pacienți, alimentația echilibrată și practicarea sportului îi ajută doar până într-un anumit punct.

Din punct de vedere chirurgical lifting -ul brațelor este în mare parte o procedura similara cu lifting -ul coapselor, atingând în mare parte aceleași obiective.

De ce apar aceste modificări?

Elasticitatea este una din proprietățile fundamentale ale pielii, iar acest lucru face ca pielea să revină la forma ei inițială de fiecare dată când forța ce a deformat-o încetează. Totuși datorita acumulării importante de grăsime, aceasta nu mai poate reveni, deoarece forța aplicată este constantă și depășește capacitatea maximă de întindere a pielii. Astfel, excesul de piele și vergeturile vor apărea inevitabil.

Pielea își pierde din proprietăți cu vârsta, de aceea, acest fenomen poate apărea și la persoanele care s-au menținut tot timpul într-o formă bună. Astfel, pe măsură ce îmbătrânim, pielea, mușchii și țesutul conjunctiv își pierd fermitatea de altă dată.

Pe lângă îmbătrânire, sarcină sau fluctuații ale greutății mai există și factorii genetici care își pun amprenta. Tocmai de aceea, există persoane care deși trec prin experiențe similare, felul în care brațele lor arată poate fi destul de diferit.

Ce presupune lifting -ul brațelor?

Lifting-ul brațelor este o procedură chirurgicală care tratează în principal laxitatea tegumentului și a excesului de grăsime de la acest nivel, iar în urma căreia brațele capătă un aspect mai strîns sau mai tonifiat.

Pentru pacienții care își fac griji în privința cicatricilor, acestea vor fi plasate în anumite zone anatomice, astfel încât să fie ușor de ascuns. Astfel, incizia pentru lifting -ul brațelor începe de obicei în apropierea zonei axilare și se continuă inferior, ceea ce ne permite să ridicăm și să întindem pielea pentru a înlătura tot excesul de grăsime și piele. Totuși, locația și lungimea inciziei sunt determinate de cât de multă piele trebuie îndepărtată. Cu îngrijire corespunzătoare, cicatricile pot deveni în timp aproape invizibile.

Pentru unii pacienți cu puțin exces de grăsimi și o elasticitate bună a pielii, liposucția poate fi singura procedură necesară pentru a obține un braț atletic și tonifiat. În aceste cazuri, cicatricea este minimă (3mm) și ușor de ascuns sub îmbrăcăminte.

Lifting brațe versus lipoaspirația

Până într-un anumit punct lifting -ul brațelor se realizează împreună cu lipoaspirația, pentru a obține un rezultat mai neted și mai suplu. Totuși, lifting -ul brațelor se adresează în principal pacienților care prezintă exces sau laxitate tegumentară. Astfel, dacă singura problemă sunt acele depozite de grăsime, care pur și simplu nu vor să dispară în ciuda eforturilor depuse, atunci lipoaspirația este cel mai probabil, procedura de care aveți nevoie.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți potrivit pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră.

În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite. Lifting-ul brațelor poate fi efectuată ca o procedură de sine stătătoare sau împreună cu alte proceduri chirurgicale precum: lipoaspirația, rinoplastia, augmentarea mamara, lifting facial sau proceduri injectabile.

Consultația presupune o analiză a excesului tegumentar, dar și a tonusului pielii, stabilind împreună tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care v-ați decis, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la pașii ce trebuie urmați.

Lifting Coapse - Dr. Raluca Berheci

Intervenția chirurgicală

Operația de lifting brațe se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 2-3 ore și ar trebui să vă puteți întoarce acasă a doua zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa cel puțin două săptămâni. Este important să amânați orice activitate fizică intensă cu o zi inainte de operație pentru a evita complicațiile și pentru a vă crea cele mai bune circumstanțe de vindecare. De asemenea, nu mâncați și nu beți nimic, inclusiv apă, după miezul nopții, înainte de operație.

Va trebui să specificați medicamentele, suplimentele sau preparatele pe bază de plante pe care le luați, deoarece unele substanțe pot crește riscul de sângerare sau pot induce alte complicații în timpul intervenției. Voi decide dacă trebuie să întrerupeți oricare dintre tratamentele dumneavoastră înainte de abdominoplastie.

Este indicat să aveți o persoană care să vă poată conduce acasă după operație. Copiii sau alte responsabilități importante vor necesita aranjamente în avans, astfel încât să vă puteți concentra pe relaxare și recuperare.

Lifting -ul brațelor se efectuează, de obicei, sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți fi complet adormit și nu veți simți nimic în timpul intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, înante de a adormi complet vi se vor administra anumite medicamente pentru confortul dumneavoastră, anestezia utilizată fiind adaptată fiecărui pacient.

În funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de starea generală a pacientului, uneori poate fi necesară o zi suplimentară de spitalizare.

Pentru siguranța dumneavoastră, pe parcursul intervenției chirurgicale se vor monitoriza în permanență pulsul, tensiune arterială, activitatea electrică a inimii și saturația de oxigen a sângelui.

Urmează aplicarea planului chirurgical discutat cu dumneavoastră înainte de operație, după care inciziile vor fi închise cu deosebită grijă, folosind un fir special și apoi acoperite cu bandă chirurgicală pentru a menține zona curată și protejată. Veți purta, de asemenea, ciorapi elastici pentru a reduce edemul și pentru a oferi suport pielii pe măsură ce aceasta se vindecă.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.
Timpul de recuperare variază în funcție de intervenția chirurgicală efectuată și de fiecare pacient în parte. Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același.

După operație, s-ar putea să simțiți un oarecare disconfort și durere, dar acest lucru este bine controlat cu medicamentele prescrise. Este posibil să apară unele vânătăi, însă acestea se retrag în aproximativ una-două săptămâni. Ca regulă generală, prima săptămână după operație este cea mai solicitantă, după care treptat, veți reveni la activitățile obișnuite.

Brațele se vor simți calde și în tensiune, adesea sensibile la atingere și este posibil să întâmpinați unele dificultăți de mobilitate. Pe măsură ce zilele trec, starea dumneavoastră se va ameliora.

În toată această perioadă este important să urmați cu atenție recomandările, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile și să minimalizați riscurile. Periodic, veți ajunge la controale programate pentru a urmări evoluția și rezultatele.

Așteptări (înainte, în timpul și după)

Ca în cazul oricărei proceduri estetice, așteptările realiste ale pacientului și planificarea preoperatorie atentă, sunt fundamentale pentru un rezultat excelent. Tehnicile chirurgicale nu trebuie doar să tonifice brațele, ci și să ofere un aspect cât mai natural posibil.

Când decideți să apelați la lifting -ul brațelor, este indicat să luați în considerare toate beneficiile, riscurile și complicațiile intervenției chirurgicale. Vă recomand să le cântăriți cu atenție, ținând cont de obiectivele și așteptările asociate acestei intervenții.

Vă puteți aștepta la unele umflături după lifting-ul brațelor și nu este neobișnuit ca o zonă să se umfle mai mult decât cealaltă. Inițial, s-ar putea să nu observați rezultatele adevărate, deși diminuarea dimensiunii brațelor va fi imediat evidentă.

Cu fiecare zi vă veți simți mai bine, iar majoritatea pacientelor sunt surprinse să descopere că durerea este mai mică decât se așteptau.

Cicatricile se vor estompa în decurs de patru până la șase săptămâni, iar aspectul brațelor vor începe să se definitiveze în câteva săptămâni, deși poate dura șase luni până la un an pentru a vedea rezultatele finale. Acest proces lent de vindecare poate fi uneori frustrant, însă trebuie să aveți multă răbdare și să rețineți că lucrurile se vor îmbunătăți în timp.

Lifting -ul brațelor poate produce o schimbare vizibilă a conturului corpului, chiar dacă pierderea efectivă în greutate în urma procedurii este relativă.

Vă recomand să aveți în vedere fluctuațiile de greutate deoarece pot afecta rezultatele obținute.

Complicații

Complicații pot apărea în orice procedură chirurgicală, iar lifting -ul brațelor nu face excepție. Totuși, complicațiile importante asociate acestei intervenții sunt rare, fiind considerată o procedură sigură, cu un grad crescut de satisfacție.

Printre complicații se numără asimetria, cicatrizarea vicioasă, dehiscența, sângerare, umflarea prelungită, modificări de sensibilitate sau serom.

Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu. De aceea, este extrem de important să urmați cu atenție recomandările postoperatorii pentru a minimaliza riscurile.

Costuri

Lifting -ul brațelor 3500E

Costul variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile lifting -ului de brațe includ:

  • Protocolul chirurgului
  • Costurile clinicii
  • Costurile legate de anestezie
  • Rețeta pentru medicamente
  • Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana ideală pentru această procedură:
• O data cu vârsta sau a pierderii importante în greutate ați rămas cu un exces tegumentar la nivelul brațelor
• Excesul de piele îți afectează starea de spirit și încrederea în tine.
• Excesul de piele te împiedică să porți hainele pe care ți le dorești
• Nu ați reușit să eliminați excesul de piele în ciuda dietei și a exercițiilor fizice
• Ați dori să vă puteți afișați fără inhibiții când sunteți pe plajă
• Vă doriți un aspect mai tânăr

Pacienții descoperă adesea că recuperarea după ridicarea coapselor este mai puțin dureroasă decât își imaginau. De aceea, medicația antalgică se recomandă doar în primele zile după procedură. Pentru a spori confortul este recomandat să aplicați local gheață, iar pentru liniștea dumneavoastră, vă vom sta la dispoziție în orice moment pentru a vă asigura că aveți parte de îngrijirea necesară.

Timpul de recuperare după această procedură variază de la o pacientă la alta, însa odată ce bandajele sunt îndepărtate, veți începe să vedeți rezultatele procedurii și vă veți putea bucura de noul aspect.
Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele zile, un mic edem restant poate persista până la 6 săptămâni când se va remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vei căpăta un look de invidiat, iar multe persoane îl vor atribui pierderii în greutate.

Indiferent de tehnica aleasă, operația va lăsa în urmă o cicatrice. Cu toate acestea, sunt meticulos în plasarea inciziei, astfel încât acea cicatrice să fie cât mai bine ascunsă. În plus, cu îngrijire adecvată, cicatricile se vor estompa treptat, de la culoarea roz inițială până la culoarea pielii, devenind aproape invizibile.

În funcție de obiectivele tale, se pot combina proceduri suplimentare în același timp cu lifting -ul brațelor.

Dacă nu intră în discuție o creștere semnificativă în greutate, rezultatele ar trebui să fie permanente, deși chirurgia plastică nu împiedică efectele normale ale îmbătrânirii. Astfel, după ce pielea este întinsă în urma procedurii, aceasta va începe să se relaxeze pe măsură ce îmbătrâniți, însă nu foarte mult.

Nu! Liposucția reprezintă o procedură care se concentrează exclusiv pe îndepărtarea grăsimilor în zonele problematice, fără a corecta laxitatea tegumentului sau a mușchilor. Liposucția este o procedură obișnuită pentru brațe și o alegere optimă pentru persoanele care au o elasticitate bună a pielii.

Această procedură nu ar trebui privită ca o soluție de a slăbi. Aceasta nu înlocuiește un stil de viață sănătos, ci mai degrabă te ajută să-ți conturezi silueta, scăpând de excesul de piele și de acele compartimente de grăsime care pur și simplu se încăpățânează să dispară în ciuda eforturilor susținute. Obiectivul fiind îmbunătățirea calității vieții.

Această procedură vă poate scăpa de vergeturi, însă depinde de locul în care acestea se află. Dacă vergeturile sunt dispuse în acea zonă în care pielea va fi îndepărtată, acestea vor fi eliminate în totalitate . Totuși, dacă unele vergeturi rămân, acestea vor fi mai puțin evidente, deoarece piele va fi mai bine întinsă după operație.

Pentru rezultate optime, este indicat să aveți sau să ajungeți la o greutate stabilă înainte de a opta pentru această intervenție.
Vine un moment când îți dai seama că eforturile de a ține dietă și de a face exerciții modifică numărul kilogramelor, însă nu și aspectul excesului de piele de la nivelul brațelor.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Talentul unui adevărat chirurg plastician este de a arăta realitatea prin perspectiva idealului.