Micsorarea sanilor

MICȘORAREA SÂNILOR

Micșorarea sânilor - aspecte generale

În timp ce multe femei visează să-și îmbunătățească dimensiunea sau forma sânilor prin mărirea acestora, există și femei care doresc exact opusul. Sânii prea mari pot deveni un adevărat coșmar, iar dacă mama natură a fost mai mult decât generoasă cu privire la dimensiunea sânilor dumneavoastră, atunci știți exact la ce ma refer. Femeile care au sânii excesiv de mari nu sunt neapărat încântate și chiar le este greu să înțeleagă de ce alte femei invidiază această trăsătură. Pentru ele, sânii reprezintă nu doar cauza frecventă a durerilor de spate, ci și sursa unui disconfort emoțional.
După operația de micșorare a sânilor, pacientele vor experimenta un sentiment de eliberare, iar cele mai multe spun că în sfârșit se pot bucura cu adevărat de un stil de viață activ și spontan, având în același timp un corp cu aspect echilibrat.
Reducția mamară este o procedură chirurgicală ce presupune nu doar micșorarea sânilor, ci și remodelarea acestora astfel încât forma sânilor se va îmbunătăți, iar areola mamară va fi readusă în poziția ei ideală.

Modificările ce apar la nivelul sânilor

Sânii, precum celelalte structuri ale corpului, sunt și ei afectați de gravitație, totuși efectul este cu atât mai evident cu cât sânii sunt mai mari și mai grei. O soluție ar putea fi folosirea bustierei ce oferă suport sânilor dumneavoastră, însă nici aceasta nu va putea opri sânii sa coboare în timp.

Cert este că în timp dimensiunea și forma sânilor vor începe să se modifice. De aceea, este de preferat ca intervenția să fie făcută cât mai devreme, deoarece țesuturile se vindecă mai repede, iar elasticitatea pielii este mult mai bună. În plus, gândul de a observa neputincioasă cum sânii se lasă odată cu trecerea timpului poate fi extrem de frustrant, mai ales când știi că ai avut niște sâni de invidiat.

Acest gând iți poate afecta nivelul de autostimă și te face să îți pierzi încrederea în tine. Operația de micșorare și remodelare a sânilor este procedura la care apelează în fiecare an mii de femei pentru a se simți din nou bine în pielea lor.

Despre micșorarea sânilor

Mamoreducția reprezintă soluția excelentă pentru acele femei care doresc să scape de povara sânilor mari și grei. Această procedură presupune nu doar remodelarea sânilor într-o formă mai mică prin îndepărtarea țesuturilor în exces, ci și ridicarea acestora, deoarece majoritatea pacientelor prezintă și un anumit grad de ptoză a sânilor. Astfel, printr-o singură procedură mărimea, forma, dar și consistența sânilor vor fi mult îmbunătățite.

Motivele cele mai frecvente de îngrijorare a pacientelor care optează pentru micșorarea sânilor sunt legate de capacitatea acestora de a alăpta și de felul în care vor arăta cicatricile. Intervenția poate afecta alăptarea, deoarece se va îndepărta o parte din țesutul glandular, cât despre incizii, acestea vor fi plasate în anumite zone anatomice, astfel încât să fie mai greu de observat. Cicatricile sunt diferite în funcție de tehnica folosită, iar alegerea se face în funcție de cât de mari sunt sânii, dar și de cât de coborâți sunt aceștia. Indiferent de situație, inciziile vor fi întotdeauna închise cu deosebită grijă astfel încât acestea să fie cât mai fine.

Există două tehnici folosite pentru micșorarea sânilor:

Mamoreducția circumverticală este potrivită pentru acele paciente care prezintă o formă moderată. Aceasta presupune crearea unei incizii în jurul areolei și una în polul inferior al sânului. Prin această tehnică, areola mamară poate fi readusă în poziția ei ideală, iar țesutul în exces din polul inferior al sânilor este îndepărtat. Astfel, sânii vor avea o consistență fermă și un aspect ce se va potrivi cu proporțiile corpului dumneavoastră.

Mamoreducția în ancoră sau în “T” inversat se potrivește perfect nevoilor pacientelor cu sânii foarte mari și coborâți. Această tehnică este una dintre cele mai eficiente în ceea ce privește ridicarea sânilor. Se crează o incizie în formă de ancoră, de la nivelul areolei și până la baza sânului, ceea ce permite chirurgului să îndepărteze cât mai mult țesut și să obțină o remodelare optimă a sânului.

Ce presupune consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacientele să capete încrederea necesara pentru a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacientele sunt mereu conștiente de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăreia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacientă este diferită, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți o candidată pentru operația de micșorare a sânilor și ce tehnică se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul sânilor. Voi lua în considerare și planurile dumneavoastră pentru viitor, inclusiv obiectivele privind modificările de greutate, posibilele sarcini sau alăptarea.

Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărei paciente.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate în timpul consultației și vă asigur că veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de ridicare a sânilor, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise despre toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 2

Intervenția chirurgicală

Procedura dumneavoastră pentru micșorarea sânilor se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general între 3 și 5 ore și ar trebui să vă puteți întoarce acasă a doua zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată într-o perioadă în care vă puteți relaxa cel puțin două săptămâni. Este important să amânați orice activitate fizică intensă cu o zi înainte de operație pentru a evita complicațiile și pentru a avea cele mai bune circumstanțe de vindecare. De asemenea, nu mâncați și nu beți nimic, inclusiv apă, după miezul nopții, înainte de operație.

Va trebui să specificați medicamentele, suplimentele sau preparatele pe bază de plante pe care le luați, deoarece unele substanțe pot crește riscul de sângerare sau pot crea alte complicații în timpul intervenției. Voi decide dacă trebuie să întrerupeți oricare dintre tratamentele dumneavoastră înainte de micșorarea sânilor.

Este indicat să aveți o persoană care să vă poată conduce acasă după operație. Copiii sau alte responsabilități importante vor necesita aranjamente în avans, astfel încât să vă puteți concentra pe relaxare și recuperare.

Operația pentru micșorarea sânilor se efectuează, de obicei, sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți fi complet adormită și nu veți simți nimic în timpul intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, înainte de a adormi complet vi se vor administra anumite medicamente pentru confortul dumneavoastră, anestezia utilizată fiind adaptată fiecărei paciente.

În funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de starea generală a pacientei, uneori poate fi necesară o zi suplimentară de spitalizare.

Pentru siguranța pacientei, pe parcursul intervenției chirurgicale se vor monitoriza în permanență pulsul, tensiune arterială, activitatea electrică a inimii și saturația de oxigen a sângelui.

Urmează aplicarea planului chirurgical discutat cu dumneavoastră înainte de operație, după care inciziile vor fi închise cu deosebită grijă, folosind un fir special și apoi acoperite cu bandă chirurgicală. Se aplică fașa elastică și bustiera care ajută la susținerea sânilor până la vindecarea completă.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Timpul de recuperare după micșorarea sânilor variază în funcție de tehnica chirurgicală efectuată și de fiecare pacientă în parte. Deși pentru majoritatea pacientelor, procesul de recuperare este același, unele paciente recuperează diferit.

După operație, s-ar putea să simțiți un oarecare disconfort și durere, dar acest lucru este bine controlat cu medicamentele prescrise. Este posibil să apară unele vânătăi, însă acestea se retrag în aproximativ una-două săptămâni. Ca regulă generală, prima săptămână după operație este cea mai solicitantă, după care treptat, veți reveni la activitățile obișnuite.

Sânii se vor simți calzi și în tensiune, adesea sensibili la atingere și este posibil să întâmpinați unele dificultăți la ridicarea brațelor. Pe măsură ce zilele trec, veți începe să vă simțiți din ce în ce mai bine.

În toată această perioadă este important să urmați cu atenție recomandările, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile și pentru a minimaliza riscurile. Periodic veți ajunge la controalele programate pentru a urmări evoluția și rezultatele.

Așteptări (înainte, în timpul și după micșorarea sânilor)

Ca în cazul oricărei proceduri estetice, așteptările realiste ale pacientei și planificarea preoperatorie atentă, sunt fundamentale pentru un rezultat excelent. Tehnicile chirurgicale nu trebuie doar să micșoreze sânii, ci și să ofere un aspect cât mai natural posibil.

Când decideți să apelați la operația pentru micșorarea sânilor este indicat să luați în considerare toate beneficiile, riscurile și complicațiile intervenției chirurgicale. Vă recomand să le cântăriți cu atenție, ținând cont de obiectivele și așteptările asociate acestei intervenții.

Vă puteți aștepta la unele umflături după mamoreducție și nu este neobișnuit ca un sân să se umfle mai mult decât celălalt. Inițial, s-ar putea să nu observați rezultatele reale, deși modificarea aspectului sânului va fi imediat evidentă.

Cu fiecare zi, vă veți simți mai bine, iar majoritatea pacientelor sunt surprinse să descopere că durerea este mult mai mică decât se așteptau.

Cicatricile se vor estompa în decurs de patru până la șase săptămâni, iar forma sânilor va începe să se stabilizeze în câteva săptămâni, deși poate dura șase luni până la un an pentru a vedea rezultatele finale. Acest proces lent de vindecare poate fi uneori frustrant, însă trebuie să aveți multă răbdare și să rețineți că lucrurile se vor îmbunătăți în timp.

Viitoarele sarcini sau fluctuațiile de greutate pot afecta rezultatele dumneavoastră.

Puteți ajuta la menținerea rezultatului prin purtarea bustierei mai ales când faceți sport, însă nimic nu poate opri procesul natural de îmbătrânire. Dacă în timp, deveniți mai puțin mulțumite de aspectul sânilor, puteți alege să restabilți forma și conturul tânăr printr-o altă intervenție.

Complicații

Complicații pot apărea în orice procedură chirurgicală, iar micșorarea sânilor nu face excepție. Totuși, complicațiile importante pentru această operație sunt rare, mamoreducția fiind considerată o procedură foarte sigură.

Printre complicații se numără asimetria, cicatrizarea vicioasă, sângerare, umflarea prelungită, modificări de sensibilitate sau necroză.

Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu. De aceea, este extrem de important să urmați cu atenție recomandările postoperatorii pentru a minimaliza riscurile.

Costuri

MAMOREDUCȚIA sau MICȘORAREA SÂNILOR – 2900E

Costurile variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite la prețuri accesibile și rezonabile.

Costurile mamoreducției includ:

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

De obicei, femeile care își doresc micșorarea sânilor se confruntă, cu simptome fizice sau emoționale sau alte provocări ale stilului de viață care sunt legate de mărimea sânilor lor. Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți pacienta ideală pentru această procedură:
• Sânii foarte mari vă crează un disconfort fizic:
– vă deranjează în timpul activităților fizice
– vă determină dureri de spate
– aveți uneori dificultăți de respirație
– transpirați mult și prezentați frecvent iritații sub sâni
• Doriți ca sânii să fie mai bine proporționați cu celelalte trăsături ale corpului dumneavoastră
• Sânii sunt foarte grei și s-au lăsat foarte mult într-un timp relativ scurt
• Veți arăta mai atrăgătoare în haine și costum de baie
• Vă doriți un aspect mai tânăr

Micșorarea sânilor necesită de obicei și o ridicare a sânilor. De aceea, scopul acestei operații este nu doar de a micșora sânii, ci și de a-i ridica pentru a avea o formă mai plăcută.

Pacientele descoperă adesea că recuperarea după mamoreducție este mai puțin dureroasă decât își imaginau. De aceea, medicația antalgică se recomandă doar în primele zile după procedură. Pentru a spori confortul este recomandat sa aplicați local gheață, iar pentru liniștea dumneavoastră, vă vom sta la dispoziție în orice moment pentru a vă asigura că aveți parte de toată îngrijirea necesară.

Mamoreducția afectează glanda mamară și implicit, alăptarea. Totuși, în funcție de tehnica aleasă și de particularitatea cazului, acest lucru se face într-o mai mare sau mai mică măsură.

Răspunsul scurt este că “depinde”. Pentru majoritatea pacientelor, rezultatele sunt de lungă durată, însă sunt și paciente ce își doresc un retuș după câțiva ani. Durata rezultatului este dependentă de mai mulți factori precum vârsta, bagajul genetic, fluctuațiile de greutate, precum și de posibilele sarcini.
Vestea bună este că aveți câteva lucruri la îndemână pe care le puteți face pentru a menține rezultatul cât mai mult timp. Se recomandă:
• să purtați cât mai mult timp bustiera și întotdeauna când faceți sport
• să evitați fluctuațiile de greutate
• să aveți întotdeauna grijă de pielea dumneavoastră

Timpul de recuperare după operația de mamoreducție variază de la o pacientă la alta, însa odată ce bandajele sunt îndepărtate, veți începe să vedeți rezultatele procedurii și vă puteți bucura de noul aspect al sânilor.

Indiferent de tehnica aleasă, operația de micșorare a a sânilor cu sau fără ridicarea sânilor va lăsa în urmă cicatrici. Totuși, în funcție de tehnica folosită, cicatricea poate fi doar în jurul areolei și în polul inferior al sânului sau se poate prelungi până la nivelul șanțurilor inframamare. Cu toate acestea, sunt meticulos în plasarea inciziei, astfel încât cicatricea să fie cât mai puțin vizibilă. În plus, cu îngrijire adecvată, cicatricile se vor estompa treptat, de la culoarea roz inițială până la culoarea pielii.

Mamoreducția necesită un echilibru perfect între știință și artă, iar obținerea încrederii este dată nu doar de dimensiuni, ci și de formă, poziție și de mulți alți factori.