Vaginoplastie

Vaginoplastia

Aspecte generale

Dacă ai petrecut îndeajuns timp prin diferite domenii ale industriei de frumusețe, cu siguranță ai auzit și de rejuvenare vaginală. Termenul în sine este adesea folosit pentru a face referire la tratamentul chirurgical de întinerire vaginală, prin care se întăresc pereții vaginului.

Nașterea, vârsta sau ambele, pot modifica vaginul unei femei, tocmai de aceea este firesc să vă doriți, să dați timpul înapoi, apelând la tratamentul de rejuvenare vaginală.

Se estimează că aproximativ 40 % dintre femeile din Statele Unite suferă de o anumită formă de disfuncție sexuală. Pacientele care sunt interesate de rejuvenarea vaginală prezintă adesea o senzație de uscăciune sau durere în timpul actului sexual și modificări de sensibilitate sau ale orgasmului. Acestea spun că ceea ce s-a simțit cândva precum o furtuna cu fulgere și tunete, acum nu mai este decât o ploaie măruntă.

Există zeci de produse sau proceduri care promit că fac același lucru, însă nimic nu este la fel de eficient precum tratamentul chirurgical de rejuvenare vaginală.

De ce apar aceste modificari?

Există multipli factori care pot contribui la modificarea structurii vaginului.

Deși mușchii pot deveni mai puțin rezistenți din cauza vârstei sau în urma unor traumatisme, cauza cea mai frecventă rămâne totuși nașterea naturală. Astfel, în timpul nașterii, țesutul vaginal se întinde atât de mult în timpul nașterii încât fibrele musculare din structura acestuia încep să se separe, iar acestea nu mai pot reveni la forma lor inițială.

Ce presupune rejuvenarea vaginală sau vaginoplastia

Rejuvenarea vaginala este o procedura chirurgicală de întinerire ce oferă un tonus mai bun vaginului, adresându-se acelor femei la care din varii motive pereții vaginului au devenit mai subțiri sau mai slabi. Vaginoplastia nu doar că apropie mușchii, dar va elimină și excesul de mucoasă ce rezultă în urma acestui proces. Astfel, se măsoară și se marchează zona care necesită sa fie strânsă sau întărită, după care se îndepărtează un fragment de mucoasă în forma de diamant. Stratul muscular expus din interiorul canalului vaginal este apropiat cu fire resorbabile iar marginile mucoasei vor fi afrontate cu deosebită grijă.

Totuși, pacientele care sunt la menopauză prezintă un țesut mai puțin elastic decât persoanele tinere, iar chirurgul plastician va trebui sa țină cont de acest lucru când mușchii vaginali sunt apropiați.

Un aspect important de știut este ca vaginoplastia sau operația de rejuvenare vaginală nu poate fi efectuată în perioada ciclului menstrual.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacientele să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacientele sunt mereu conștiente de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacientă este diferită, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru această procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărei paciente.
Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de labioplastie, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 4

Intervenția chirurgicală

Operația de rejuvenare vaginală se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 1-2 ore și ar trebui să vă puteți întoarce acasă a doua zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa cel puțin o săptămână. Este important să amânați orice activitate fizică intensă cu o zi înainte de operație pentru a evita complicațiile și pentru a avea cele mai bune circumstanțe de vindecare. De asemenea, nu mâncați și nu beți nimic, inclusiv apă, după miezul nopții, înainte de operație.

Va trebui să specificați medicamentele, suplimentele sau preparatele pe bază de plante pe care le luați, deoarece unele substanțe pot crește riscul de sângerare sau pot crea alte complicații în timpul intervenției. Voi decide dacă trebuie să întrerupeți oricare dintre tratamentele dumneavoastră înainte de vaginoplastie.

Este indicat să aveți o persoană care să vă poată conduce acasă după operație. Copiii sau alte responsabilități importante vor necesita aranjamente în avans, astfel încât să vă puteți concentra pe relaxare și recuperare.

Operația de rejuvenare vaginală se efectuează, de obicei, sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți fi complet adormit și nu veți simți nimic în timpul intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, înainte de a adormi complet vi se vor administra anumite medicamente pentru confortul dumneavoastră, anestezia utilizată fiind adaptată fiecărei paciente.

În funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de starea generală a pacientei, uneori poate fi necesară o zi suplimentară de spitalizare.

Pentru siguranța dumneavoastră, pe parcursul intervenției chirurgicale se vor monitoriza în permanență pulsul, tensiune arterială, activitatea electrică a inimii și saturația de oxigen a sângelui.

Urmează aplicarea planului chirurgical discutat cu dumneavoastră înainte de operație, după care inciziile vor fi închise cu deosebită grijă și apoi acoperite cu o cremă ce protejează și favorizează vindecarea.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Timpul de recuperare după rejuvenarea vaginală variază în funcție de amploarea intervenției chirurgicale efectuate și de fiecare pacientă în parte. Totuși, pentru majoritatea pacientelor, procesul de recuperare este același.

După operație, s-ar putea să simțiți un oarecare disconfort și durere, dar acest lucru este bine controlat cu medicamentele prescrise. Este posibil să apară unele vânătăi, însă acestea se retrag în aproximativ una-două săptămâni. Ca regulă generală, prima săptămână după operație este cea mai solicitantă, după care treptat, veți reveni la activitățile obișnuite.

În toată această perioadă este important să urmați cu atenție recomandările, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile și să minimalizați riscurile. Periodic veți ajunge la controalele programate pentru a urmări evoluția și rezultatele.

Așteptări (înainte, în timpul și după vaginoplastie)

Ca în cazul oricărei proceduri estetice, așteptările realiste ale pacientei și planificarea preoperatorie atentă, sunt fundamentale pentru un rezultat bun.

Când decideți să apelați la procedura de rejuvenare vaginală, este indicat să luați în considerare toate beneficiile, riscurile și complicațiile intervenției chirurgicale. Vă recomand să le cântăriți cu atenție, ținând cont de obiectivele și așteptările asociate acestei intervenții.

În timpul recuperării, veți evita ridicarea unor obiecte grele, exercițiile fizice, contactul sexual sau folosirea tampoanelor timp de opt săptămâni. Edemul scade după două săptămâni, dar țesutul se va simți în continuare îndurat sau rigid. După 6-8 săptămâni, ar trebui să se simtă mult mai natural și mai pliabil, iar firele de sutură se vor topi de-a lungul săptămânilor. Cu fiecare zi vă veți simți mai bine, iar majoritatea pacientelor sunt surprinse să descopere că durerea este mult mai mică decât se așteptau.

Cicatricile se vor estompa în decurs de patru până la șase săptămâni, iar aspectul zonelor tratate va începe să se stabilizeze în câteva săptămâni, deși poate dura șase luni până la un an pentru a vedea rezultatele finale. Acest proces lent de vindecare poate fi uneori frustrant, însă trebuie să aveți multă răbdare și să rețineți că lucrurile se vor îmbunătăți în timp.

Un aspect ce necesită luat în considerare este faptul că, uneori pot fi necesare proceduri suplimentare pentru a atinge rezultatul dorit, întrucât vaginul poate fi mai mult sau mai puțin strâns decât își dorește pacienta.

Complicații

Complicații pot apărea în orice procedură chirurgicală, iar rejuvenarea vaginală nu face excepție. Totuși, complicațiile importante asociate acestei intervenții sunt rare, vaginoplastia fiind considerată o procedură sigură, cu un grad crescut de satisfacție.

Printre complicații se numără, cicatrizarea vicioasă, sângerare, umflarea prelungită sau infecția.

Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu. De aceea, este extrem de important să urmați cu atenție recomandările postoperatorii pentru a minimaliza riscurile.

Costuri

REJUVENAREA VAGINALĂ – 2500 Euro

Costul rejuvenării vaginale variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile vaginoplastiei includ:

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

Ca în cazul oricărei interventii estetice, este important ca pacienta să-și dorească operația pentru propriul beneficiu, iar creșterea încrederii în sine joacă un rol important în decizia finală.
Candidata ideală pentru vaginoplastie este cineva care nu mai dorește pe viitor să facă copii, să aibe cel puțin un an după naștere( întrucât este nevoie de timp pentru ca vaginul tău să-și recapete tonusul) și care resimte fizic o senzație de laxitate sau slăbiciune musculară.
Cea mai importanta nemulțumire a femeilor care apelează la vaginoplastie este diminuarea senzației de strângere, ce transnformă actul sexual, într-o experiență mai puțin intensă. Deși există și paciente care se plâng că nu pot ține un tampon.

Știm că ideea unei intervenții estetice într-o zonă atât de delicată poate fi intimidantă. Totuși, majoritatea pacientelor tolerează procedura fără să acuze dureri, ci mai degrabă un ușoară senzație de disconfort, iar cu medicația prescrisă acesta este ușor de manageriat.

Este adesea întâlnită, iar un studiu din SUA a dezvăluit că laxitatea vaginală este schimbarea fizică pe care pacientele o raportează cel mai frecvent după nașterea naturală; mai frecvente decât creșterea în greutate, incontinență sau vergeturile. Aproape jumătate au raportat un anumit nivel de îngrijorare în legătură cu laxitatea vaginală.

Procedura nu afectează terminațiile nervoase responsabile de sensibilitate, iar clitorisul, zona din care derivă plăcere sexuală, este practic neatinsă. Țesuturile pot fi umflate sau sensibile timp de câteva săptămâni după operație, dar aceste senzații ar trebui să se rezolve de la sine.

După aproximativ opt săptămâni puteți reveni la viața intimă. Deși țesuturile pot părea vindecate chiar și după prima săptămână, acestea nu au încă rezistența necesară și se pot desface destul de ușor. De aceea, va trebui să așteptați până când vindecarea este completă. Este important să urmați îndeaproape instrucțiunile pentru a obține cel mai bun rezultat și o recuperare rapidă.
Scopul procedurii este de a oferi o mai bună rezistență sau control asupra mușchilor, ceea ce duce la o satisfacție mai mare atât pentru femeie cât și pentru partenerul ei în timpul actului sexual.

Vaginoplastie nu vă împiedică să mai aveți copii, însă sarcina și nașterea naturală vor anula rezultatul obținut de chirurgul plastician. Deși este posibil să existe și o a doua vaginoplastie, procedura este mai dificilă. Recomandăm această procedură femeilor care și-au încheiat planul familial.

În general, dacă nu mai aveți vreo naștere naturala, rezultatele după vaginoplastie sunt de lungă durată. Totuși, vaginoplastia nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire. De-a lungul timpului, mușchii se vor relaxa în mod natural, însă nu vor fi la fel de slăbiți ca înainte de operați. De aceea șansele de a avea nevoie de încă o intervenție sunt foarte mici.

Există zeci de produse sau proceduri care promit ca fac acelați lucru. Totuși, nimic nu se poate apropia de rezultatul obținut în urma tratamentului chirurgicala, acesta fiind o procedura mult mai eficientă, iar rezultatul este definitiv.

Vaginoplastia este adesea confundată cu labiaplastia, procedură care se adresează labiilor proeminente (pliurile exterioare ale pielii), și nu a țesutului din interiorul vaginului.

Din punct de vedere emoțional rejuvenarea vaginală are o însemnătate mare.