Lipoaspiratia Gusei

Lipoaspirația Gușei

Aspecte generale

În timp ce mulți dintre noi ne-am dori să vedem un profil bine conturat când ne privim în oglindă, pentru unele persoane excesul de grăsime de la nivelul gâtului poate determina apariția acelei gușe inestetice cunoscută și ca bărbie dublă. O bărbie bine definită creează un echilibru cu celelalte structuri faciale, dar și o trecere elegantă către regiunea gâtului. De aceea, este lesne de înțeles ce impact are gușa sau bărbia dublă asupra aspectului general al feței.

Dacă doriți să scăpați de bărbia dublă, nu sunteți singuri – tot mai multe vedete apelează la chirurgul plastician pentru a îndepărta acea gușă nedorită care este atât de evidentă când fotografia este surprinsă dintr-un anumit unghi.

Deși o problemă des întâlnită în rândul persoanelor supraponderale, sunt și persoane slabe ce prezintă un exces de grăsime sub bărbie sau de-a lungul gâtului. Odată ce acest țesut adipos nedorit se dezvoltă este aproape imposibil să îl îndepărtăm prin dietă sau exerciții fizice.

Variante de tratament pentru barbia dublă

Atunci când preocupările legate de ”bărbia dublă” încep să vă afecteze stima de sine, este firesc să vă gândiți să vă adresați unui chirurg plastician pentru ajutor. Există mai multe opțiuni disponibile și indiferent de procedura aleasă, aceasta va îndepărta grăsimea de sub piele, sculptând bărbia și conturul gâtului.
• Liposucția: În cazul în care ideea de a înlătura celulele adipoase printr-o singură procedura vă surâde, atunci liposucția poate fi alegerea potrivită. Este cea mai populară procedură datorită timpului scurt de recuperare, procedura se face în mod obișnuit numai cu anestezie locală, iar cicatricile sunt minime.
• Lipoliza: O evoluție recentă în domeniul științei anti-îmbătrânire este acidul deoxicolic. Acest tratament se face adesea în mai multe etape și presupune injectarea acidului care, topește grăsimea.

Unele paciente aleg acidul deoxicolic ca o modalitate de a elimina bărbia dublă și de a evita totodată o intervenție chirurgicală. Desigur, fiecare tratament are avantajele și dezavantajele sale, iar acidul deoxicolic nu face excepție.
Injecțiile sunt destul de dureroase, mult mai mult decât injecțiile cu acid hialuronic sau cu toxină botulinică (BOTOX). Persoanele se pot aștepta, de asemenea, ca zona cervicală să fie edemațiată timp de aproximativ 10 zile după fiecare sesiune de tratament.
Deoarece nu exista un control deplin asupra felului în care enzima lucrează uneori poate duce la rezultate mai neuniforme decât în cazul celorlalte proceduri. Tratamentul oferă rezultate pe termen lung, dar numai atâta timp cât mențineți o greutate normală. Pacienții trebuie să decidă dacă sunt dispuși să accepte durerea survenită în timpul unei serii de tratamente.
Acidul deoxicolic poate provoca leziuni importante dacă este injectat în mod necorespunzător, deteriorând țesuturile bărbiei.

• Liftingul gâtului: Se adresează în principal pacienților mai în vârstă care asociază, de asemenea, un exces tegumentar și o laxitate a mușchilor cervicali. Procedura presupune anestezie generală, iar cicatricile sunt mai importante.

Ce presupune liposucția regiunii cervicale?

Operația de liposucție se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general între 30 și 90 de minute și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.

Liposucția regiunii cervicale este o procedură chirurgicală ce presupune folosirea unei canule pentru a îndepărta excesul de grăsime. Se introduce subcutanat o canulă subțire conectată la un sistem cu presiune negativă și astfel, celulele adipoase sunt practic aspirate printr-o incizie minimă (de 3mm).
Folosind o micro canulă (de dimensiunea unui ac de injectare), această procedură de îndepărtare a grăsimii oferă, o recuperare mai rapidă și mai ușoară decât v-ați aștepta.

Liposucția este efectuată, de obicei, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu. Totuși, anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacient, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații vă simți confortabil, fără nici un fel de durere. Când liposucția cervicală este combinată cu alte proceduri sau dacă pacientul dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.

Liposucția cervicală poate fi de asemenea folosită pentru a reda conturul liniei mandibulare sau pentru a reduce ridurile din zona tratată.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa măcar câteva zile. Pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă.
Cu toate că este o procedură excelentă, există și unele limite cu privire la ceea ce se poate obține. Limitări tehnice, care depind de vârstă, de dimensiunea paniculului adipos sau de elasiticitatea pielii.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Recuperarea după lipoaspirația gușei presupune un disconfort minim. Cei mai mulți dintre pacienți nu se plâng de vreo durere, iar după câteva zile, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale. Totuși, trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.

Liposucția ”bărbiei duble” versus liposucția din celelalte regiuni ale corpului

Liposucția gâtului se face într-un mod care este foarte similar cu liposucția din orice altă parte a corpului. Diferența este că procedura se desfășoară la o scară mai mică, se utilizează instrumente mult mai fine și mai precise, suprafața tratată este limitată, iar cantitatea de grăsime eliminată este și ea mai mică. În mod obișnuit, doar câteva grame de grăsime sunt îndepărtate, însă acelea îmbunătățesc semnificativ aspectul general al feței.

Rezultate

Rezultatele liposucției faciale sunt imediat vizibile, deoarece depunerile de grăsime au fost îndepărtate din organism. Veți îmbunătăți aspectul feței și al gâtului fără a se vedea că ați apelat la chirurgul plastician. Veți arăta ca înainte de procedură, doar ca veți apărea mai tânără, mai tonifiată și mai suplă.
Aspectul caracteristicilor dumneavoastră faciale se va îmbunătăți pe măsură ce edemul se reduce.
Ar trebui să vă puteți bucura de noul dumneavoastră aspect foarte mult timp, în special atunci când se practică un regim corespunzător de îngrijire a pielii, împreună cu o dietă sănătoasă.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a conferi armonie feței. În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.
Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreună vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.
Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți. Liposucția este o procedură sigură, care poate fi efectuată în ambulator.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de liposucție, împreună vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 4

Recuperarea după liposucția ”bărbiei duble”

Ca în cazul tuturor intervențiilor chirurgicale, edemul este parte inerentă a procesul de recuperare. Este absolut normal să aveți o senzație de presiune sau amorțeală și asta din cauza umflăturilor ce apar după liposucția cervicală. Acestea se vor rezolva spontan în câteva zile, iar dacă mențineți capul ridicat pe perioada recuperării, disconfortul va dispărea chiar mai repede. Veți purta, de asemenea, o fașă elastică pentru a reduce edemul și pentru a oferi suport pielii pe măsură ce aceasta se vindecă.

Deși pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același, unii pacienți se pot recupera diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură chirurgicală are riscurile sale, liposucția este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante, iar complicațiile excepționale includ: asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, infecție sau leziuni nervoase.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Printre complicații se numără asimetria, cicatrizarea vicioasă, dehiscența, sângerare, umflarea prelungită, modificări de sensibilitate sau serom.
Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu. De aceea, este extrem de important să urmați cu atenție recomandările postoperatorii pentru a minimaliza riscurile.

Costuri

Liposucția gușei sau a ”bărbiei duble” – 800 Euro

Costul liposucției variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile liposucției includ:

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costurile legate de anestezie
• Rețeta pentru medicamente
• Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.
• Te simți conștientă sau chiar complexată de modul în care gușa sau bărbia dublă arată – mereu a fost mai bine reprezentată decât ți-ai fi dorit.
• Având bărbia și linia mandibulară mai definită, te va ajuta să echilibrezi trăsăturile feței.
• Pacienții tineri care au în continuare “grăsime de copii” în jurul gâtului, sub bărbie sau în obraji.
• Pacienții care doresc mai multă definire a gâtului și a feței.
• Pacienții care au pierdut o greutate considerabilă, dar care încă mai au depozite de grăsime persistente la nivelul feței sau gâtului.
• Îți dorești ca fața să aibă un aspect mai suplu .
• „Bărbia dublă” te face să pari mai în vârstă și mai voluminoasă în condițiile în care corpul tău este într-o formă bună.

Știm că ideea unei intervenții estetice poate fi intimidantă. De aceea, în timpul consultației veți găsi confortul necesar pentru a înlătura orice teamă. De altfel, majoritatea pacienților tolerează procedura fără să acuze vreo durere.

Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele zile după liposucție, un mic edem restant poate persista până la 6 săptămâni când se va remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vei căpăta un look de invidiat, iar multe persoane îl vor atribui pierderii în greutate.

În general, rezultatele după liposucție sunt de lungă durată și în majoritatea cazurilor nu sunt necesare proceduri complementare. Totuși, liposucția nu împiedică apariția procesului natural de îmbătrânire. De-a lungul timpului, este posibil să reapară unele semne discrete, dar șansele de a avea nevoie de încă o liposucție sunt foarte mici.

Îngrijorări față de cicatrici nu ar trebui să existe, deoarece inciziile sunt minuscule, se fac sub bărbie, astfel încât acestea nu vor fi vizibile.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

A “Double Chin” makes you look older and bigger even if your body is in good shape.