Lifting facial

Facelift

Aspecte generale

Deși procesul de îmbătrânire este continuu, ne simțim mereu tineri, indiferent de vârstă. Abia când ne privim în oglindă realizăm că persoana tânără pe care o cunoaștem și ne-o dorim are de fapt un chip trecut. De aceea, nu trebuie să neglijezi trăsăturile tale frumoase odată cu trecerea timpului. Facelift -ul poate contracara efectele timpului și ale gravitației, restabilind aspectul tânăr, vibrant sau chiar să preîntâmpine semnele timpurii ale îmbătrânirii înainte ca acestea să pună stăpânire asupra felului în care arăți.

Faldurile adânci, ridurile și alte semne de vârstă sunt reduse semnificativ cu ajutorul facelift -ului, ajutând pacienții să arate nu doar mai tineri, ci chiar mai bine. Acesta este și motivul pentru care facelift -ul a devenit o procedură atât de populară și despre care se spune că poate da timpul înapoi cu cel puțin 5-10 ani.

Totuși, pentru a obține o rejuvenare naturală și armonioasă în urma unui facelift, toate modificările ce apar la nivelul feței trebuie corectate. De aceea, tehnicile moderne nu doar întind pielea de la suprafață, ci și repoziționează structurile profunde ale feței.

Modificările legate de vârstă

Sunt convins că nimeni nu vrea să citească despre îmbătrânire în termenii de jargon medical. Totuși, consider că este esențial să știm lucrurile de bază ale acestui proces, mai ales pentru cineva interesat de estetică, chirurgie plastică sau pentru cineva care pur și simplu vrea să arate mai bine.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră pierde treptat capacitatea de a produce elastină și colagen, proteinele responsabile de susținerea structurii pielii menținând-o elastică și fermă. Deoarece producția acestor agenți scade, la fel și calitatea și strălucirea tânără a pielii noastre se modifică în timp. Rezultatul va fi apariția excesului tegumentar.

Un aspect mai puțin cunoscut este acela că modificările ce survin nu se limitează numai la suprafața pielii, ele fiind destul de complexe și dincolo de această barieră(ligamente de retentive, compartimente de grăsime și mușchi faciali).

Obrazul, precum și celelalte unități estetice ale feței încep să coboare gravitațional ca o consecință a pierderii de colagen, dar și a ligamentelor de retenție care se întind progresiv.

În mod normal, volumul sau plenitudinea feței se găsește în porțiunea mijlocie și superioară a feței, în timp ce treimea inferioară este mult mai suplă și mai definită, fiind ușor de observat mai ales când analizăm liniile ce conturează mandibula sau bărbia.

Astfel, pe măsură ce treimea inferioară a feței câștigă tot mai mult volum prin aceste efecte cumulate, rezultatul final va fi inversarea triunghiului tinereții.

Lifting facialLifting-ul facial

Deși există o varietate de tratamente estetice care pot întinde pielea, netezi ridurile sau chiar să ofere un contur tineresc, nimic nu contracarează efectele îmbătrânirii precum un facelift.

Ce presupune facelift -ul?

Facelift-ul este cea mai eficientă procedură chirurgicală care tratează atât laxitatea structurilor faciale, cât și excesul de piele din treimea medie și inferioară a feței. Prin această intervenție țesuturile moi sau laxe de la nivelul pomeților și a obrazului sunt ridicate, făcând ca acele fălcuțe inestetice să dispară, iar linia mandibulară să fie mult mai netedă și mai definită. Atunci când facelift -ul este combinat cu un lifting de gât rezultatul este cu adevărat spectaculos, netezind atât conturul feței, cât și al gâtului.

Facelift -ul modern presupune o abordare tridimensională, ce are întotdeauna în vedere restaurarea volumului facial. Spre deosebire de procedurile clasice care doar întind pielea, această abordare modernă oferă un aspect natural, care se acomodează mult mai grațios procesului natural de îmbătrânire.

Pentru acei pacienți care își fac griji în privința cicatricilor, acestea vor fi plasate în spatele liniei părului, lucru care le face ușor de ascuns. Totuși, dimensiunea inciziei depinde de tehnica folosită: mini- facelift sau facelift -ul standard.

Pacienții care prezintă semne moderate de îmbătrânire și de laxitate tegumentară sunt adesea candidații ideali pentru un mini-facelift. Aceasta este o tehnică mai puțin invazivă care permite chirurgului plastician să ridice și să întindă țesuturile faciale profunde prin incizii mai mici, de obicei localizate de-a lungul liniei părului, deasupra fiecărei urechi sau în pliurile naturale din jurul urechii. Astfel, țesuturile din jurul obrajilor sunt ridicate și întinse pentru a corecta aspectul acelor fălcuțe inestetice. Mai mult, linia mandibulară este redefinită, scăpând astfel de acel aspect „trist” sau ”obosit”.

Această tehnică va aborda mai complet semnele avansate de îmbătrânire de la nivelul feței și gâtului. Deoarece operația este mai extinsă decât în cazul unui mini-facelift, recuperarea este mai îndelungată, însă rezultatele sunt mai spectaculoase. Prin incizii plasate chiar în spatele liniei părului, începând din apropierea tâmplelor și în jurul urechii (ascunse în pliurile naturale), chirurgul plastician poate repoziționa țesuturile profunde de sub piele și poate îndepărta excesul de piele pentru a netezi pliurile. Astfel, se restabilește conturul natural și tineresc al feței și al gâtului. 

Proceduri complementare

În anumite situații particulare, îmbinarea procedurilor vă poate oferi un rezultat mai spectaculos.

Transferul de grăsime sau lipofilling -ul: Deși facelift -ul vă va îmbunătăți aspectul general al feței, această procedură nu va putea compensa resorbția osoasă de la nivelul pomeților sau a bărbiei. Prin lipofilling (transfer de grăsime) putem reface volumul pierdut și, astfel, oferim o proiecție mult mai definită atât pomeților, cât și bărbiei.

Blefaroplastia: Pentru a nu crea o discrepanță în urma unui facelift, aspectul pleoapelor trebuie luat întotdeauna în considerare atunci când planificați o rejuvenare facială, deoarece facelift-ul are un efect de întinerire doar în treimea medie și inferioară a feței. De aceea, o parte din pacienți au nevoie și de o blefaroplastie pentru a obține un rezultat armonic. Blefaroplastia va oferi o împrospătare semnificativă, printr-o intervenție chirurgicală relativ mică.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea, doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți potrivit pentru această procedură și ce anume este recomandat în cazul dumneavoastră.

În plus, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite. Facelift -ul poate fi efectuat ca o procedură de sine stătătoare sau împreună cu alte proceduri chirurgicale precum: blefaroplastia, rinoplastia, augmentarea pomeților, lifting -ul cervical sau proceduri injectabile.

Consultația presupune o examinare facială detaliată, stabilind împreună tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.
Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de facelift, împreună vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 2

Intervenția chirurgicală

Operația de facelift se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, intervenția durează în general 2-3 ore și ar trebui să vă puteți întoarce acasă a doua zi după intervenția chirurgicală.

Intervenția trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa cel puțin două săptămâni. Este important să amânați orice activitate fizică intensă cu o zi înainte de operație pentru a evita complicațiile și pentru a vă crea cele mai bune circumstanțe de vindecare. De asemenea, nu mâncați și nu beți nimic, inclusiv apă, după miezul nopții, înainte de operație.

Va trebui să specificați medicamentele, suplimentele sau preparatele pe bază de plante pe care le luați, deoarece unele substanțe pot crește riscul de sângerare sau pot induce alte complicații în timpul intervenției. Voi decide dacă trebuie să întrerupeți oricare dintre tratamentele dumneavoastră înainte de operația de facelift. 

Este indicat să aveți o persoană care să vă poată conduce acasă după externare. Copiii sau alte responsabilități importante vor necesita aranjamente în avans, astfel încât să vă puteți concentra pe relaxare și recuperare.

Facelift-ul se efectuează, de obicei, sub anestezie generală, ceea ce înseamnă că veți fi complet adormit și nu veți simți nimic în timpul intervenției chirurgicale. Cu toate acestea, înainte de a adormi complet vi se vor administra anumite medicamente pentru confortul dumneavoastră, anestezia utilizată fiind adaptată fiecărui pacient.

În funcție de amploarea intervenției chirurgicale și de starea generală a pacientului, uneori poate fi necesară o zi suplimentară de spitalizare.

Pentru siguranța pacientului, pe parcursul intervenției chirurgicale se vor monitoriza în permanență pulsul, tensiune arterială, activitatea electrică a inimii și saturația de oxigen a sângelui.

Urmează aplicarea planului chirurgical discutat cu dumneavoastră înainte de operație, după care inciziile vor fi închise cu deosebită grijă, folosind un fir special și apoi acoperite cu bandă chirurgicală pentru a menține zona curată și protejată. Veți purta, de asemenea, o contenție elastică pentru a reduce edemul și pentru a oferi suport pielii pe măsură ce aceasta se vindecă.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Timpul de recuperare după facelift variază în funcție de intervenția chirurgicală efectuată și de fiecare pacient în parte. Pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același, însă unii pacienți se recuperează diferit.

După operație, s-ar putea să simțiți un oarecare disconfort și durere, dar acest lucru este bine controlat cu medicamentele prescrise. Este foarte posibil să apară unele vânătăi, totuși, acestea se retrag în aproximativ două săptămâni. Ca regulă generală, prima săptămână după operație este cea mai solicitantă, după care treptat, veți reveni la activitățile obișnuite.

Fața se va simți caldă și în tensiune, adesea sensibilă la atingere. Totuși, pe măsură ce zilele trec, starea dumneavoastră se va ameliora.

În toată această perioadă este important să urmați cu atenție recomandările primite, deoarece acestea sunt concepute pentru a vă ajuta să obțineți cele mai bune rezultate posibile și să minimalizați riscurile. Periodic, veți merge la controale programate pentru a urmări evoluția și rezultatele.

Așteptări după facelift

Ca în cazul oricărei proceduri estetice, așteptările realiste ale pacientului și planificarea preoperatorie atentă, sunt fundamentale pentru un rezultat excelent. Tehnicile chirurgicale nu trebuie doar să întindă pielea, ci și să ofere un aspect cât mai natural posibil.

Când decideți să apelați la un facelift, este indicat să luați în considerare toate beneficiile, riscurile și complicațiile intervenției chirurgicale. Vă recomand să le cântăriți cu atenție, ținând cont de obiectivele și așteptările asociate acestei intervenții.

Vă puteți aștepta la unele umflături după facelift și nu este neobișnuit ca o zonă să se umfle mai mult decât cealaltă. Cu fiecare zi vă veți simți mai bine, iar majoritatea pacientelor sunt surprinse să descopere că durerea este mai mică decât se așteptau.

Inițial, s-ar putea să nu observați rezultatele adevărate, însă pe măsura ce edemul se remite veți începe să vă bucurați pe deplin de rezultatul obținut.

Cicatricile se vor estompa în decurs de patru până la șase săptămâni, iar aspectul feței va începe să se definească în câteva săptămâni, deși poate dura șase luni până la un an pentru a vedea rezultatele finale. Acest proces lent de vindecare poate fi uneori frustrant, însă trebuie să aveți multă răbdare și să rețineți că lucrurile se vor îmbunătăți în timp.

Facelift -ul produce o schimbare vizibilă a conturului feței și a gâtului.

Vă recomand să aveți în vedere că fluctuațiile importante de greutate pot afecta rezultatul obținut.

Complicații

Complicații pot apărea în orice procedură chirurgicală, iar facelift -ul nu face excepție. Totuși, complicațiile importante asociate acestei intervenții sunt rare, facelift-ul fiind considerată o procedură sigură, cu un grad crescut de satisfacție.

Printre complicații se numără asimetria, cicatrizarea vicioasă, dehiscența, sângerare, necroză tegumentară, umflarea prelungită, infecție, leziuni nervoase sau serom.

Vom analiza aceste lucruri cu dumneavoastră în detaliu. De aceea, este extrem de important să urmați cu atenție recomandările postoperatorii pentru a minimaliza o parte din riscuri.

Costuri

Lifting -ul facial total  2900E

Mini – facelift 2600E

Costul operației de facelift variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile pentru facelift includ:

  • Protocolul chirurgului
  • Costurile clinicii
  • Costurile legate de anestezie
  • Rețeta pentru medicamente
  • Testele medicale

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana ideală pentru această procedură:
• Ești nemulțumit de felul în care fața ta arată datorita laxității tegumentare ce modifică conturul facial
• Excesul de piele îți afectează starea de spirit și încrederea în tine.
• Excesul de piele te deranjează atunci când aplici machiajul
• Te deranjează efectul acelor fălcuțe inestetice
• Doriți să inversați efectul gravitației sau a timpului
• Doriți restabilirea tonusului și a volumului facial
• Vă doriți un aspect mai tânăr la nivelul feței și a gâtului
• Doriți să ștergeți acele riduri adânci care încep de la baza nasului și se continuă către colțurile gurii.

Pacienții descoperă adesea că recuperarea după facelift este mai puțin dureroasă decât își imaginau. De aceea, medicația antalgică se recomandă doar în primele zile după procedură. Pentru a spori confortul este recomandat să aplicați local comprese reci, iar pentru liniștea dumneavoastră, vă vom sta la dispoziție în orice moment pentru a vă asigura că aveți parte de îngrijirea necesară.

Timpul de recuperare după facelift variază de la o pacientă la alta, însa odată ce pansamentele sunt îndepărtate, veți începe să vedeți rezultatele procedurii și vă veți putea bucura de noul aspect.
Chiar dacă cea mai mare parte a edemului se rezolvă în primele zile după facelift, un mic edem restant poate persista până la 6 săptămâni când se va remite complet. Cel mai important aspect este acela că odată cu dispariția edemului vei căpata un look de invidiat.

Indiferent de tehnica aleasă, operația de facelift va lăsa în urmă o cicatrice. Cu toate acestea, sunt meticulos în plasarea inciziei în spatele liniei părului și în pliurile naturale din jurul urechii, astfel încât cicatricea să fie cât mai bine ascunsă. În plus, cu îngrijire adecvată, cicatricile se vor estompa treptat, de la culoarea roz inițială până la culoarea pielii, devenind aproape invizibile.
Cicatricile fiind bine ascunse, numai tu vei putea să le vezi deoarece știi precis locația lor.

În funcție de obiectivele tale, se pot combina proceduri suplimentare în același timp cu facelift -ul.

Dacă nu intră în discuție o creștere semnificativă în greutate, rezultatele ar trebui să fie permanente, deși chirurgia plastică nu împiedică efectele firești ale îmbătrânirii. Odată ce pielea este întinsă, iar structurile faciale profunde sunt reașezate, acestea vor începe să se relaxeze pe măsură ce îmbătrâniți, dar nu foarte mult.

Această procedură vă poate scăpa de riduri, însă depinde de locul în care se află acestea. Dacă ridurile sunt dispuse în treimea medie sau inferioară, acestea vor fi șterse în mare parte. Totuși, dacă unele riduri rămân, acestea vor fi mai puțin evidente, deoarece piele va fi mai bine întinsă după facelift.

Folosind cel mai noi tehnici rezultatul obținut va fi unul foarte natural. Veți căpăta un look de invidiat, iar multe persoane nu vor ghici ce v-ați făcut.

Pe scurt, nu! În prezent, nu există o metodă ce poate înlocui un facelift bine executată ( în ciuda afirmațiilor de marketing contrare). Rezultatele pe termen scurt și lung ale procedurilor nechirurgicale de întinerire facială nu se pot compara cu un facelift.
Oferim mai multe proceduri neinvazive și minim invazive dovedite de întinerire facială, cum ar fi Botox, fillerele cu acid hialuronic sau laserul. Totuși, aceste tratamente sunt opțiuni excelente pentru pacienții de vârstă medie, care prezintă o laxitate tegumentară minimă sau pentru acei pacienții cu semne accentuate de îmbătrânire, însă nu-și doresc o intervenție chirurgicală și sunt mulțumiți cu o îmbunătățire moderată.

Din păcate nu! Lifting -ul de sprâncene și frunte sunt indicate pentru aceste zone.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Talentul unui adevărat chirurg plastician este de a arăta realitatea prin perspectiva idealului.