Implant de menton

Augmentarea bărbiei cu implant

Implant de menton - aspecte generale

Augmentarea sau mărirea bărbiei este în primul rând o alegere personală și pentru multe persoane poate fi schimbarea de care au nevoie pentru a se simți mai bine în pielea lor. Ca orice trăsătură facială, aspectul bărbiei poate avea diferite forme și dimensiuni. O bărbie bine definită creează un echilibru frumos între nas, buze și pomeți, dar și o tranziție elegantă către regiunea gâtului. În schimb, o bărbie slab reprezentată poate sa nu reliefeze îndeajuns conturul mandibular, prin urmare, distincția vizuala între regiunea feței și cea a gâtului este mai puțin evidentă. Totodata, o barbie mică poate face ca nasul să pară semnificativ mai mare decât este în realitate.

Dacă, aspectul bărbiei nu este așa cum v-ați dori să fie, modificarea acestei trăsături poate oferi feței tale strălucirea pe care o căutai.

Augmentarea bărbiei cu implant de silicon este o metodă concepută pentru a restabili echilibrul din treimea inferioară a feței și pentru a accentua linia mandibulară. Aceste trăsături fiind puternic corelate cu aspectul tânăr.

În timp ce procedurile non-chirurgicale precum injecțiile cu acid hialuronic reprezintă o opțiune excelentă, acestea nu oferă rezultate permanente. De aceea, pentru pacienții care își doresc rezultate definitive, mărirea bărbiei cu implanturi de silicon reprezintă soluția ideală.

Rezultatul final trebuie să fie în echilibru cu celelalte trăsături faciale, în proporție armonioasă cu nasul, buzele și pomeții. Procedura este relativ sigură și ușoară, necesitând un timp minim de recuperare. O astfel de intervenție va armoniza aspectul feței și vă poate spori încrederea în dumneavoastră.

Noțiuni de arhitectură facială

Atunci când admiri o persoană, atenția ta este atrasă de buzele acesteia, de pomeți, de nas sau de bărbie? Chiar dacă acestea sunt elemente de bază ale structurii faciale, ceea ce determină, în genere, gradul de atractivitate al unei persoane, este configurația osoasă și unicitatea trăsăturilor date de conturul și volumul acestora.
Legile arhitecturale ale naturii dictează ca volumul caracteristic fiecărei structuri să fie într-un echilibru relativ unul față de celălalt. Astfel, prin diminuarea sau amplificarea oricăreia dintre ele, influențăm în mod direct, dar și indirect importanța estetică a celorlalte trăsături faciale.

Odată cu reducerea proiecției pomeților, nasul și bărbia capătă un rol mai important. În schimb, prin accentuarea bărbiei reușim să temperăm trăsăturile nasului și a pomeților.
Modificări simultane ale mai multor elemente anatomice au un impact mult mai puternic decât atunci când modificarea este singulară. De aceea, estetica facială este în principiu, arta și știința obținerii unui echilibru între celelalte structuri faciale.

Motive pentru augmentarea bărbiei

O bărbie puternică este asociată în mod natural cu echilibrul și frumusețea facială. Pentru acei pacienți care n-au avut cu adevărat niciodată o bărbie proeminentă, implantul de silicon reprezintă o opțiune excelentă.
Fața trebuie să fie în echilibru cu celelalte structuri, iar corectarea eventualelor asimetrii sau a proporțiilor este esențială. Dacă bărbia și linia mandibulară nu au acel aspect sculptat – definit, pacientul poate arăta mai puțin atrăgător sau chiar mai în vârstă decât este.

Ce presupune mărirea bărbiei cu implant de silicon:

Operația de augmentare a bărbiei se va desfășura la cel mai modern spital din București, Monza Metropolitan Hospital. În funcție de complexitate, aceasta durează în general 1-2 ore și fiind considerată o procedură chirurgicală minim invazivă ar trebui să vă puteți întoarce acasă în aceeași zi după intervenția chirurgicală.

Procedura trebuie programată pentru o perioadă în care vă puteți relaxa măcar câteva zile, iar pentru a evita complicațiile și pentru a experimenta cele mai bune condiții de vindecare este important să evitați în această perioadă orice activitate intensă.

Mărirea bărbiei cu implant de silicon se efectuează, de obicei, sub anestezie locală ca procedură în ambulatoriu. Totuși, anestezia utilizată va fi optimizată pentru fiecare pacient, asigurându-ne că pe parcursul întregii operații că vă simțiți confortabil, fără nici un fel de durere. Când augmentarea bărbiei este combinată cu alte proceduri sau dacă pacientul dorește, se poate folosi sedarea sau anestezia generală.

Procedura presupune remodelarea bărbiei și a conturului mandibular prin plasarea unui implant, ce se va mula pe structura existentă a bărbiei. Rezultatele sunt imediat evidente și oferă un mai bun echilibru trăsăturilor faciale, iar fața va părea mult mai suplă. Dacă vă faceți griji cu privire la cicatrice, trebuie sa știți ca aceasta este aproape invizibilă deoarece este bine ascunsă, undeva în spatele bărbiei.

Pentru un confort deplin, întregul personal medical se va asigura că vă simțiți confortabil atât pe parcursul procedurii, cât și în toate fazele ulterioare acesteia. Este, de altfel, indicat ca după ce ajungeți acasă, să aplicați continuu comprese reci pentru a limita edemul și a grăbi recuperarea.

Recuperarea după augmentarea bărbiei presupune un disconfort minim. Cei mai mulți dintre pacienți nu se plâng de vreo durere, iar după câteva zile, puteți reveni la activitățile dumneavoastră normale. Totuși, trebuie să evitați activitățile solicitante pentru câteva săptămâni. Medicul chirurg vă va permite să efectuați activități fizice atunci când zona tratată s-a vindecat complet.

Deși augmentarea bărbiei oferă rezultate excelente, ea poate fi asociată și cu alte proceduri chirurgicale sau nechirurgicale pentru a obține rezultate mai spectaculoase. De exemplu, poate fi asociată cu rinoplastia, atunci când forma nasului este prea mare.

Consultația

În timpul consultației veți discuta cu cineva care este în mod clar interesat de dumneavoastră și de obiectivele estetice pe care vi le-ați propus. Într-un efort de a oferi cele mai bune experiențe medicale, chirurgul plastician se implică în crearea unui mediu confortabil astfel încât pacienții să capete încredere în a lua decizia potrivită.

Ca medic mă asigur de faptul că pacienții sunt mereu conștienți de opțiunile lor și de rezultatul scontat al fiecăruia. Înțeleg că există un factor de încredere în alegerea chirurgului plastician și cred cu tărie în stabilirea unei relații deschise medic-pacient înainte ca orice procedură să fie aleasă.

Fiecare pacient este diferit, iar obiectivele și așteptările sunt și ele altele. De aceea doar un chirurg plastician vă poate ajuta să determinați dacă sunteți persoana potrivită pentru aceasta procedură și ce anume se potrivește în cazul dumneavoastră pentru a îmbunătăți aspectul bărbiei și a liniei mandibulare. De asemenea, vă voi consilia cu privire la beneficiile combinării procedurilor pentru a maximiza rezultatele dorite.

Consultația presupune o examinare facială detaliată și întrucât fiecare pacient este diferit, împreuna vom stabili tehnica și planul de tratament optimizat nevoilor dumneavoastră. Trebuie să înțelegem că în spatele oricărui rezultat excelent sunt discuțiile deschise și oneste cu privire la motivația și așteptările fiecărui pacient.

Riscurile, beneficiile și posibilele complicații legate de intervenția chirurgicală vor fi discutate și vă asigur că în timpul consultației veți găsi un răspuns la toate întrebările pe care le aveți.

În cazul în care v-ați decis pentru operația de mărire a bărbiei cu implant, împreuna vom stabili ziua în care va fi programată intervenția și veți primi informații precise cu privire la toți pașii ce trebuie urmați.

Dr. Hritcu consultatie 4

Așteptări realiste

După augmentarea bărbiei va trece o perioadă de timp până vă obișnuiți cu noul aspect. Vă recomand să încercați să anticipați acest moment, fără să vă impacientați.

Tratamentul este personalizat pentru a satisface nevoile fiecărui pacient, iar obiectivul este obținerea unui rezultat atât de natural, încât nimeni nu va ghici cum ați obținut acest aspect revigorat.

Unul dintre semnele distinctive realizate de chirurgul plastician în remodelarea bărbiei este armonia adusă particularităților tale faciale. Este nevoie de un artist adevărat pentru a efectua corect această procedură. Efectul tratamentului este imediat vizibil după procedură și va continua să se îmbunătățească odată cu reducerea edemului.

Implant de mentonImplant de menton

Recuperarea după augmentarea bărbiei

Este absolut normal să aveți o senzație de presiune sau amorțeală și asta din cauza edemului ce apare după intervenția de mărirea a bărbiei. Acesta se va rezolva spontan în câteva zile, iar dacă mențineți capul ridicat pe perioada recuperării, disconfortul va dispărea chiar mai repede.

Deși pentru majoritatea pacienților, procesul de recuperare este același, unii pacienți se pot recupera diferit. Indiferent de situație, important este să urmați cu atenție instrucțiunile medicului și să apelați la acesta de fiecare dată când lucrurile decurg altfel decât v-ați aștepta.

Riscuri

Deși fiecare procedură medicală are riscurile sale, augmentarea bărbiei cu implant este, în general, foarte sigură, prezentând puține riscuri importante. Complicațiile excepționale include asimetrie, echimoze (vânătăi) întinse, senzație de amorțeală sau infecție.

Discutați întotdeauna cu chirurgul dumneavoastră despre îngrijorările pe care le aveți și despre cum puteți minimaliza riscurile.

Costuri

Mărirea bărbiei cu implant  – 1300 EURO

Costurile pentru augmentarea bărbiei variază în funcție de nevoile dumneavoastră specifice. Echipa chirurgicală se străduiește să vă ofere rezultatele dorite și servicii de calitate la prețuri accesibile.

Costurile augmentării bărbiei includ:

• Protocolul chirurgului
• Costurile clinicii
• Costul implantului
• Costurile legate de anestezie

Intrebari frecvente

Dacă aveți o stare de sănătate bună, o atitudine pozitivă, așteptări realiste și vă regăsiți în una din situațiile de mai jos, atunci cel mai probabil sunteți persoana potrivită pentru această procedură.
• Te simți conștient de modul în care arată bărbia ta – a fost mereu mai slab reprezentată
• Restabiliți volumul din treimea inferioară a feței
• Având bărbia mai proeminentă, vă va ajuta să vă echilibrați trăsăturile feței

Pacienții descoperă adesea că recuperarea după augmentarea bărbiei este mai puțin dureroasă decât își imaginau. De aceea, medicația antalgică se recomandă doar în primele zile după procedură. Pentru a spori confortul este recomandat să aplicați local gheață, iar pentru liniștea dumneavoastră, vă vom sta la dispoziție în orice moment pentru a vă asigura că aveți parte de îngrijirea necesară.

Rezultatele sunt imediat vizibile după augmentarea bărbiei. Totuși rezultatul final îl veți vedea odată cu dispariția edemului. Cea mai mare parte din edem se rezolvă în primele două săptămâni după operație, însă un edem restant poate persista pana la 10 săptămâni până se remite complet.

Implanturile de bărbie sunt dispozitive medicale foarte rezistente și sunt destinate să fie permanente. În timp ce procesul de îmbătrânire îți va modifica aspectul facial în alte moduri, conturul îmbunătățit al bărbiei nu se va schimba.

Augmentarea cu acid hialuronic – Este o procedură populară și simplă de mărire a bărbiei, ce presupune injectarea acidului hialuronic pentru a oferi volum și contur bărbiei tale. Acidul hialuronic de ultimă generație arată și se simte natural, nu implică recuperare sau timp de repaus post procedural, făcându-le minunate pentru adoptarea unui nou look. Rezultatele tratamentului cu acidul hialuronic durează în medie între 6 și 8 luni, însă pentru gama de ultimă generație (Juvederm Voluma) durata este de 18 luni, iar în unele cazuri chiar mai mult.

În timp ce mulți pacienți aleg aleg să-și augmenteze bărbia ca o procedură de sine stătătoare, există și pacienți care optează să îmbine procedurile pentru a accentua rezultatul obținut.

Rinoplastie + mărirea bărbiei
Implanturile de bărbie pot spori dramatic rezultatele rinoplastiei, iar mărirea bărbiei împreună cu remodelarea nasului este una dintre cele mai frecvente asocieri de conturare facială.

Liposucția gâtului + mărirea bărbiei
Pacienții cu exces de grăsime sub bărbie aleg adesea și liposucția a gâtului în același timp cu operația de implant de bărbie. În timp ce mărirea bărbiei vă va ajuta să îmbunătățiți conturul liniei mandibulare, eliminarea excesului de grăsime de sub bărbie poate îmbunătăți și mai mult aspectul feței și a regiunii cervicale.

Societatea contemporană prețuiește foarte mult un aspect fizic tânăr și tonifiat. În prezent, bărbați de toate vârstele și din toate domeniile de activitate apelează tot mai des la proceduri estetice pentru un aspect masculin sau pentru a îmbătrâni așa cum își doresc!

Strong chin will make you look not only better but also younger!